Γεωτρήσεις ανοικτά της Κρήτης εξήγγειλε ο Ερντογάν

Η Άγκυρα θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε περιοχή που εκτείνεται μέχρι έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Κρήτη, στη γραμμή που ενώνονται Τουρκία και Λιβύη, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Συνεχίζοντας ακάθεκτος τις προκλητικές αναφορές του, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ δεν μπορούν να περάσουν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από εκείνη την περιοχή, χωρίς την έγκριση της Άγκυρας.
Σε συνέντευξη στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε χάρτη στον οποίο εμφανίζεται και η Κρήτη, υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο η Τουρκία μπορεί άνετα, όπως ισχυρίστηκε, να κάνει γεωτρήσεις. Πρόσθεσε ότι στα νότια του συγκεκριμένου σημείου, θα κάνει η Λιβύη τις δικές της γεωτρήσεις.
Προέβαλε παράλληλα τον ισχυρισμό ότι, με το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Άγκυρα με την Τρίπολη, έχουν επεκταθεί τα δυτικά θαλάσσια όρια και η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, έως τα εξωτερικά όρια των χωρικών υδάτων των ελληνικών νησιών.
Ανέφερε, μάλιστα, με θράσος ότι, με αυτή την εξέλιξη, έχουν δεθεί τα χέρια της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που έκανε την Αθήνα να "τρελαθεί",  κατά τον ισχυρισμό του. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επιπλέον ότι δεν υπάρχει κανένα κενό στη συμφωνία με τη Λιβύη, για να μπορεί η Ελλάδα να προβάλει ένσταση σε οτιδήποτε.
Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σκάνδαλο την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πληρώσει στη διεθνή κοινότητα το τίμημα των λανθασμένων κινήσεών της.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.