Και οι τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Δένδια-Κατς

Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία, βρέθηκε στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Ισραηλινού ομολόγου του Ισραέλ Κατς, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, οι δύο πλευρές τόνισαν από κοινού «την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ως βάσεως για την ειρηνική συνύπαρξη των κρατών και την ευημερία όλων των χωρών της περιοχής».

Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν τη μεγάλη σημασία που αποδίδουν στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και στο πλαίσιο των τριμερών ή και ευρύτερων σχημάτων συνεργασίας στην περιοχή.

Στο ζήτημα των ενεργειακών, οι δύο Υπουργοί υπογράμμισαν το κοινό ισχυρό ενδιαφέρον «για την ενεργειακή συνεργασία και αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως νότια της Κρήτης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

«Επιβεβαιώσαμε το κοινό μας ενδιαφέρον για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, ο οποίος θα αποτελεί καρπό της στρατηγικής ενεργειακής συνεργασίας Ισραήλ–Κύπρου–Ελλάδας και Ιταλίας, αλλά και για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ που παραμένει ένα εγχείρημα πολύ μεγάλης σημασίας», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με την αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, οι δύο Υπουργοί επιδοκίμασαν την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, σημειώνοντας ότι «αναβαθμίζεται συνεχώς με τη συχνή διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, με γνώμονα πάντοτε την αντιμετώπιση των προκλήσεων που υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας».

«Ασφαλώς, καταλυτική σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ είναι και οι σχέσεις των δύο χωρών με το στενό μας σύμμαχο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας που υπογράψαμε με τον Αμερικανό ομόλογό μου, τον κ. Mike Pompeo, συντείνει, συνεπώς, στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση και των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τέλος, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν και για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως οι επενδύσεις, η καινοτομία, η τεχνολογική ανάπτυξη, ο τουρισμός, το εμπόριο, οι νεοφυείς start-up επιχειρήσεις, ενώ ο κ. Κατς εξέθεσε και ένα ισραηλινό σχέδιο σιδηροδρομικής διασύνδεσης της Μεσογείου με τον αραβικό κόσμο.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:38

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.