Φωτιές σε Κέρκυρα, Λέρο και Αρκαδία

Μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κρητικά και άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Το μέτωπο είναι κοντά σε οικισμούς, που δεν απειλούνται, αλλά προληπτικά δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι.

Λίγο αργότερα, με βάση την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Συνολικά 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα και άλλα μέσα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Νωρίτερα πυρκαγιά ξέσπασε, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή της Μερικιάς Λέρου.

Στην περιοχή επιχείρησαν οι υπηρεσίες του δήμου, των Σωμάτων Ασφαλείας, εναέρια μέσα πυρόσβεσης, καθώς και πολλοί εθελοντές - κάτοικοι του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι γίνονται συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο.

Στο έργο της κατάσβεσης, παίρνουν μέρος και πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το νησί της Σάμου. Στο νησί έχει μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, με σούπερ πούμα από τη Σάμο.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Αρκαδία, στην περιοχή Ίσαρης στη Μεγαλόπολη. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Και για το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για έξι περιφέρειες της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος), Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία), καθώς και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:45

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.