ΚΟΕ: Παρουσιάσεις για Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων και Παράκτιους Μεσογειακούς

Με 16 αθλητές θα συμμετάσχει η Κύπρος στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα διεξαχθεί στο Μπακού από 21-27 Ιουλίου, και με 53 αθλητές στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα από τις 25-31 Αυγούστου

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη τις δύο αποστολές, με τον Πρόεδρο Ντίνο Μιχαηλίδη για άλλη μια φορά, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η αποστολή για την Πάτρα τίθεται εν αμφιβόλω, όσο δεν αποδεσμεύεται η εγκεκριμένη κρατική χορηγία για το 2019 προς την ΚΟΕ.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η απόφαση και οι ευθύνες της συμμετοχής ή όχι στον όποιον αγώνα η ΚΟΕ είναι συμβατικά υποχρεωμένη να λάβει μέρος, είναι θέμα πολιτικής που αφορά πλέον το Κράτος, και διερωτήθηκε αν θέλει το Κράτος να λειτουργεί ομαλά Ολυμπιακή Επιτροπή στην Κύπρο και να έχουμε διεθνή αθλητική υπόσταση.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ, η παρουσίαση των δύο αποστολών σε Μπακού και Πάτρα, έγινε από τη Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, η οποία ανέφερε ότι σε ότι αφορά τις αποστολές αυτές, η ΚΟΕ για άλλη μια φορά επέδειξε έγκαιρα ετοιμότητα για την όσο καλύτερη δυνατή οργάνωση και απρόσκοπτη συμμετοχή των αθλητών μας. Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Μπακού με αποστολή 16 αθλητών (11 αγόρια, 5 κορίτσια) σε έξι από τα δέκα αθλήματα του αγωνιστικού προγράμματος, ως ακολούθως: Αντισφαίριση (1), Γυμναστική (3), Κολύμβηση (2), Ποδηλασία (2), Στίβος (6) και Τζούντο (2).

Η κυπριακή αποστολή αναχωρεί το Σάββατο 20 Ιουλίου από τη Λάρνακα, και με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα, για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στους αγώνες συμμετέχουν γύρω στους 1000 αθλητές ηλικίας 14 -18 ετών ανάλογα το κάθε άθλημα. Όπως σημείωσε η κ. Πιπερίδου, ειδικά οι Αγώνες Νέων αναμένεται όπως πάντα να είναι πολύ υψηλού επιπέδου και όποια διάκριση έρθει, θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία.

Εκπρόσωπος στο πρόγραμμα «European Young Ambassadors» στο Μπακού, θα είναι ο αθλητής Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος το 2015 στους ίδιους αγώνες που διοργανώθηκαν στην Τιφλίδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Δισκοβολία.

Οσον αφορά τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα, η Κυπριακή αποστολή θα αποτελείται από 53 αθλητές που θα λάβουν μέρος σε οχτώ από τα 11 αθλήματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα, που είναι αθλήματα του Aquathlon, Beach Handball, Open Water Swimming, Beach Tennis, Beach Volley Ball, Beach Wrestling, Canoe Ocean Racing, και Water Ski ενώ δε θα συμμετέχουμε στο Beach Soccer, στο Beach Rowing Sprint και στο Finswimming.

Παρουσιάζοντας την αποστολή η κα Πιπερίδου σημείωσε ότι για την Κύπρο ως οδηγός υπάρχει η τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του αργυρού μεταλλίου από την ομάδα “Beach Handball” στην πρώτη διοργάνωση. «Στόχος της Κυπριακής Αποστολής η όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία των αθλητών μας στους Αγώνες ευελπιστώντας ότι κάποια αθλήματα θα πλησιάσουν το βάθρο και γιατί όχι να υπάρξει και κατάκτηση κάποιου μεταλλίου.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:36

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.