Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ορκίζεται στη μία μετά το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η Νέα Δημοκρατία με καταμετρημένο το 99 κόμμα οκτώ τοις εκατό των ψήφων, εξασφάλισε αυτοδυναμία στη Βουλή των Ελλήνων με 158 έδρες και ποσοστό 39,85 τοις εκατόν. Ο Σύριζα, του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περνά στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξασφαλίζοντας 31,5 τοις εκατόν των ψήφων και 86 έδρες. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, της Φώφης Γεννηματά με ποσοστό 8,10 τοις εκατόν και 22 έδρες. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εξασφάλισε 5,3 τοις εκατό και 15 έδρες. Στην εξακομματική Βουλή των Ελλήνων εισέρχονται, επίσης, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,7 τοις εκατόν και 10 έδρες και το ΜέΡα του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,4 τοις εκατό και 9 έδρες. Εκτός βουλής μένει η Χρυσή Αυγή με συντριπτική πτώση στο 2,9 τοις εκατόν. Δικαίωμα ψήφου στις χθεσινές εκλογές είχαν σχεδόν 10 εκατομμύρια Έλληνες. Η αποχή ανήλθε το 42 τοις εκατόν.

​Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων είτε τον ψήφισαν είτε όχι.
Ζήτησε, είπε, ισχυρή εντολή την οποία οι Έλληνες του έδωσαν γενναιόδωρα και υποσχέθηκε ότι δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες τους.
Υποσχέθηκε μία Ελλάδα, που θα διεκδικεί στο εξωτερικό, δεν θα είναι επαίτης και δεσμεύθηκε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισχυρή εντολή την οποία έλαβε.
Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει με την ίδια σεμνότητα και την ίδια εργατικότητα, που τον έφερε έως την νίκη. Θέλει, πρόσθεσε, να δώσει την δυνατότητα στα παιδιά τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό να επιστρέψουν.
​​
Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους και είναι σεβαστή δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι ο Σύριζα δεν υπέστη στρατηγική ήττα, όπως ανέμεναν οι αντίπαλοί του.
Σε δήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα, η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία να μην γίνει αφορμή για ρεβανσισμό και εκδικητικότητα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα που παραδίδει ο Σύριζα δεν έχει σχέση με την Ελλάδα που παρέλαβε, αφού τώρα υπάρχουν 37 δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία, θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και ανακτημένο κύρος και αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο.
Προανήγγειλε, επίσης, τον μετασχηματισμό του Σύριζα με γοργά, όπως είπε, βήματα σε ένα σύγχρονο αριστερό προοδευτικό κίνημα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.