Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %03 %520 %2019 %14:%Ιουλ

Βαρουφάκης: H χώρα είναι ακυβέρνητη από το 2010

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Γιάννης Βαρουφάκης κάνοντας λόγο για ακυβερνησία στη χώρα από το 2010. Το κόμμα του πρώην υπουργού οικονομικών ΜΕΡΑ 25 διεκδικεί την είσοδο του στη Βουλή, ευελπιστώντας ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο την επαύριο των εκλογών.

«Δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δεν έχουμε κυβέρνηση από τον Μάιο του 2010. Υπάρχουν άνθρωποι σε κυβερνητικές θέσεις οι οποίοι παίρνουν τους νόμους που συντάσσονται στις Βρυξέλλες και απλά μπορούν να παρέμβουν ελάχιστα»

Ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στοςυ συνταξιούχους, λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

"Αυτό που είπε ο Τσίπρας επί της ουσίας στους συνταξιούχους είναι θα σας δώσω 300-400 ευρώ που ια μαζέψω από την φορολογία στα παιδιά σας. Αυτό θα τα οδηγήσει με βεβαιότητα στην μετανάστευση. Δεν είναι κάτι που πρέπει να μας χαροποιεί.''

Μιλώντας σε πολίτες στο Νίκαια ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε μεταξύ άλλων ότι το να εκλεγει το κόμμα του είναι σαν να βγάζεις τα σκουπίδια την νύχτα από το ασανσερ, είναι μία βρώμικη δουλειά αλλά πρέπει να γίνει.

Πηγή: Euronews