Ελλάδα: Ακυρώνεται το debate των πολιτικών αρχηγών

Δεν κατέληξε σε συμφωνία η διακομματική επιτροπή σχετικά με το debate των πολιτικών αρχηγών και έτσι, αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η διακομματική επιτροπή που είχε συνεδριάσει υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη, είχε καταλήξει στην 1η Ιουλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας, όμως η έκτακτη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, η οποία απαιτεί την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, κατέστησε αδύνατη την πραγματοποίηση του debate.

Τα στελέχη των κομμάτων, το πρωί της Δευτέρας δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε νέα ημερομηνία.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει τη διαθεσιμότητα του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση» τόνισε σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να φανούν συνεπείς στην αρχική δέσμευσή τους να γίνει το debate την 1η Ιουλίου.

«Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός. Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μη βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate», προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου.

«Κατόπιν τούτου, ο πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση. Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία επιρρίπτει στον ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες για τη ματαίωση του ντιμπέιτ. Σε δήλωσή του, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζούλας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για το ζήτημα, τόνισε πως το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ματαιώνεται «με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος», καθώς, όπως λέει, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου.

«Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή. Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις», επισήμανε ο κ. Ζούλας.

Τη λύπης της για το «ναυάγιο», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εκφράζει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη λύπη της για το "ναυάγιο" του Debate των πολιτικών αρχηγών. Στις σχετικές διαδικασίες, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιζαν την κολοκυθιά και όποια μέρα πρότεινε ο ένας, απέρριπταν οι άλλοι. Προφανώς, θέλουν εκλογές με χρήματα, σποτάκια και προπαγάνδα και όχι διάλογο ενημέρωσης του κόσμου», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.