Ένδειξη αδυναμίας και απομόνωσης οι κινήσεις της Τουρκίας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ένδειξη της αδυναμίας και της απομόνωσής της στην περιοχή θεωρεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τις κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή.



Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι κινήσεις Ελλάδας και Κύπρου και οι συμμαχίες που έχουν χτιστεί τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει σε στρατηγικό αδιέξοδο την Άγκυρα.  «Η Τουρκία δεν έχει ισχυρές συμμαχίες. Βλέπει ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ένα διμερές ζήτημα οι διαφορές της με την Κύπρο, όπως και με την Ελλάδα. Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πάντα υπαρκτό και για αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και  σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. «Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες τις οποίες η Ελλάδα έχει αναπτύξει. Το αποδεικνύει αυτό η αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να βάλει δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει σχέδιο αποτροπής. «Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, για να συμπληρώσει ότι θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς εάν σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από την αντιπολίτευση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:01

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.