Αντιδράσεις για την υπόθεση μετατάξεων και προσλήψεων στην ελληνική Βουλή

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά την υπόθεση για τις μετατάξεις και προσλήψεις υπαλλήλων, οι οποίες εγκρίθηκαν την τελευταία εβδομάδα από την ελληνική Βουλή.



Όπως αποκαλύφθηκε, ανάμεσα στους υπαλλήλους που είτε προσλήφθηκαν είτε μετατάχθηκαν βρίσκονταν συγγενικά πρόσωπα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και της βουλευτή Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αποφασίστηκε όπως «παγώσουν» όσες υποθέσεις είχαν εγκριθεί αλλά δεν είχαν υπογραφεί. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Βούτσης, η απόφαση αυτή πάρθηκε παρά το γεγονός ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες προκειμένου να προφυλαχθεί το κύρος της Βουλής αλλά και της κυβέρνησης.

Με σημερινή του παρέμβαση ο κ. Βούτσης επανέλαβε ότι δεν αισθάνεται ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνη. «Να είμαστε απολογούμενοι ότι γίναμε ίδιοι και ότι κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς που υπήρχε στις εργασιακές σχέσεις τα προηγούμενα χρόνια», είπε και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να γίνεται συμψηφισμός. Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε, επίσης, πως οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν δεν είναι όλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπηρετούν στα γραφεία των αντιπροέδρων και στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και πως δεν γνωρίζει ποιοι συμπεριλαμβάνονται στη λεγόμενη λίστα των 64 υπό μετάταξη.

Από την πλευρά της, πάντως, η πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία με χθεσινή της παρέμβαση είχε παραδεχθεί ότι για τη μετάταξη της θυγατέρας της είχε χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες της εντός της βουλής και του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε σήμερα συγγνώμη και ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.