Επίδειξη δύναμης από Ρουβίκωνα, αμηχανία στο Μαξίμου

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας κατάφεραν για μία ακόμη φορά να πιάσουν στον «ύπνο» τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, έφτασαν ανενόχλητα  μέχρι το προαύλιο του ελληνικού κοινοβουλίου, πέταξαν μπογιές και καπνογόνα και έφυγαν σαν... κύριο.

Πλήθος ερωτημάτων για τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή αλλά και την σιωπηρή ανοχή της κυβέρνησης στις «παρεμβάσεις» αντιεξουσιαστικών ομάδων που γίνονται το τελευταίο διάστημα με φόντο τη μη ικανοποίησης του αιτήματος για άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εγείρονται μετά την επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Ρουβίκωνα στο κοινοβούλιο.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας κατάφεραν για μία ακόμη φορά να πιάσουν στον «ύπνο» τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, έφτασαν ανενόχλητα  μέχρι το προαύλιο του ελληνικού κοινοβουλίου, πέταξαν μπογιές και καπνογόνα και έφυγαν σαν… κύριοι. Εξευτέλισαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, την ώρα που η Αστυνομία ήταν ενήμερη από τις 13 Μαΐου για ενδεχόμενη «παρέμβαση» αντιεξουσιαστών στη Βουλή αλλά φαίνεται που ουδείς μερίμνησε για να αποτρέψει μία τέτοια ενέργεια.

Από την ομάδα των περίπου 30 ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να συλλάβει μόνο έναν καθώς οι υπόλοιποι «σκόρπισαν» στα στενά του κέντρου της Αθήνας.

Το Μαξίμου βλέποντας ότι όσο πλησιάζουμε στις κάλπες της Κυριακής  συνεχίζουν να κυριαρχούν στην επικαιρότητα  οι επιθέσεις ομάδων αντιεξουσιαστών υπέρ του καταδικασμένου μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, βλέποντας ότι κορυφώνονται οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης για την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. ή – όπως καταγγέλλουν κάποια κόμματα – την απροθυμία της κυβέρνησης να βάλει «φρένο» σε αυτές τις ενέργειες, και πολύ περισσότερο, να συλλάβει ορισμένους εξ αυτών, δείχνει παγιδευμένο στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε εξαρχής αυτά τα ζητήματα.

Διεθνής διασυρμός

Οι εικόνες με τις μπογιές στο κτίριο της Βουλής, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της χώρας,  έκαναν όπως ήταν φυσικό το γύρο του κόσμου, λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση Ρουβίκωνα.

Με αφορμή την εντυπωσιακή ενέργεια της αναρχικής συλλογικότητας τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρθηκαν στις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε καταστήματα, τράπεζες και αστυνομικά τμήματα που πραγματοποιήθηκαν όλο το τελευταία διάστημα υπέρ του Κουφοντίνα.

Όπως μετέδωσε το Reuters «βάνδαλοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο της Βουλής, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα στην κεντρική Αθήνα προτού διασκορπιστούν στους γύρω δρόμους. Η επίθεση, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά», με το πρακτορείο να συμπληρώνει πως «τέτοιες επιθέσεις είναι συχνές στην Αθήνα».

Την επίθεση στην Βουλή σχολίασαν και οι New York Times αναφέροντας πως τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο μίας σειράς επιθέσεων αναρχικών που στοχεύουν στην υποστήριξη του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, οποίος έχει αιτηθεί άδεια από τις φυλακές.

Στα «κάγκελα» η Αντιπολίτευση, «πονοκέφαλος» στο Μαξίμου

Την ώρα που  ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση προσπαθούν να καταλάβουν πως τα μέλη του Ρουβίκωνα εξευτέλισαν για μία ακόμη φορά όλα τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αφού καταδίκασαν την επίθεση, στράφηκαν κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για ανοχή σε τέτοια φαινόμενα ανομίας.

«Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή στη βία που εξελίσσεται σε συνενοχή. «Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία» ανέφερε.

«Ενέργειες όπως η επίθεση με μπογιές στη Βουλή, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού μας, αλλά αξιοποιούνται και για τη συκοφάντησή τους. Επίσης, προσφέρονται για την ενίσχυση του αποπροσανατολισμού από τα λαϊκά προβλήματα και το πραγματικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών.» τόνισε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, υποστήριξε ότι «ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι «μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε…».

Από την πλευρά του το Μαξίμου, εμφανώς αμήχανο μετά την εντυπωσιακή ενέργεια Ρουβίκωνα, καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για βαθιά αντιδημοκρατικές ενέργειες που δεν έχουν σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες.

Η «παρέλαση» Ρουβίκωνα στη Βουλή το 2017

Μπορεί πολλοί να έπεσαν από τα σύννεφα μετά τη χθεσινή παρέμβαση Ρουβίκωνα στη Βουλή, ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που έφταναν στο προαύλιο του κοινοβουλίου.

Στις 26 Ιουλίου του 2017, ο Ρουβίκωνας είχε παραβιάσει και πάλι τα αυξημένα μέτρα φτάνοντας στον προαύλιο χώρο της Βουλής.  Αιφνιδιάζοντας την εξωτερική φρουρά της εισόδου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, 17 άτομα είχαν φτάσει τρέχοντας στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου πετώντας προκηρύξεις που

έγραφαν «Λευτεριά στην Ηριάνα Β.Λ.-Περικλή Μ.» και «Άδειες στου πολιτικούς κρατουμένους» και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

 

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν φτάσει μέχρι την είσοδο του κτιρίου την οποία ωστόσο πρόλαβαν να κλειδώσουν οι αστυνομικοί ενώ παρέμειναν απ’ έξω για λίγα λεπτά φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή: in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:37

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.