Επίθεση Τούρκου βουλευτή ενάντια στο Πατριαρχείο

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επειδή διορίζει Μητροπολίτες σε τρίτες χώρες όπου δεν διαμένουν Ρωμιοί αλλά και στην τουρκική κυβέρνηση που δίνει τουρκικές υπηκοότητες σε ιερείς για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ιερά Σύνοδο επιτίθεται ο Τούρκος βουλευτής του Καλού Κόμματος Ουμίτ Οζντάγ ενώ κάλεί εκείνους (δηλαδή το ΑΚΡ) που απευθύνουν έκκληση στους Ρωμιούς που έφυγαν από την Τουρκία κατά την ανταλλαγή πληθυσμών αν επιστρέψουν όπως “πάνε εκείνοι να ζήσουν στην Ελλάδα”.


Ο βουλευτής του Καλού Κόμματος είπε ότι “εδώ και καιρό το Ρωμέϊκο Πατριαρχείο του Φαναριού κάνει διορισμούς μητροπολιτών σε διάφορες πόλεις και επαρχίες. Εκεί που κάνει διορισμούς δεν υπάρχει ούτε ένας Ρωμιός”. Όπως είπε “διορίζει παπάδες εκεί που δεν υπάρχει κοινότητα (Ρωμιών), και μετά εδώ κάνει τακτικές λειτουργίες στις οποίες συμμετέχουν άτομα που έρχονται από την Ελλάδα”.


Ο Τούρκος βουλευτής επέκρινε το γεγονός ότι τα έξι μέλη από τα 12 της Ιεράς Συνόδου είναι ξένης υπηκοότητας (δηλαδή δεν είναι Ρωμιοί με τουρκική υπηκοότητα), κάτι που ειναι ενάντια στους νόμους της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως είπε. Κατηγόρησε μάλιστα τις κυβερνήσεις του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ότι δεν επέβαλε τη θέση της Τουρκίας στο Πατριαρχείο. “Αν νομίζουν ότι δίνοντας τουρκική υπηκοότητα σε αυτούς που ανέφερα με ξένη καταγωγή πως θα λύσουν το πρόβλημα να μην το νομίζουν καθόλου. Και επιπλέουν βλέπουμε ότι οι ξένοι αυτοί μοναχοί που διορίστηκαν πρόσφατα είναι Έλληνες υπήκοοι”, ανέφερε.


Ο Τούρκος βουλευτής υποστήριξε ακόμη ότι “τουρκικά νησιά στο Αιγαίο είναι υπό ελληνική κατοχή” και πως εκεί έχουν μεταφερθεί Έλληνες πολίτες μετά το 2004 “και το χειρότερο υπάρχουν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις”. Ο Τουρκος βουλευτής είπε ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ειδήσεις ότι 120 χιλιάδες Έλληνες θέλουν να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα και μάλιστα γίνονται εκκλήσεις όπως ‘εκείνοι που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών ας επιστρέψουν’. Ο Τούρκος βουλευτής είπε: “Η συμβουλή μου σε εκείνους που κάνουν αυτή την ηλίθια έκκληση είναι: Να πάνε να ζήσουν στην Ελλάδα. Είναι κανείς από τους Τούρκους που έρχονται στην Τουρκία που θελει να πάει στην Ελλάδα; Μπορούν να εγκατασταθούν ξανά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη; Βλέπουμε ότι εδώ υπάρχει το ύπουλο σχέδιο για αναβίωση του ονείρου του Βυζαντίου”, ανέφερε.


Ο Τούρκος βουλευτής ανέφερε ακόμη ότι ο Βαρθολομαίος προσπαθεί επίμονα να αγνοήσει την Τουρκία και επικρίνει το γεγονός ότι του δίνεται άδεια από το τουρκικό κράτος να λειτουργεί στην Παναγία του Σουμελά ενώ κατηγορεί τον Πατριάρχη ότι διοργανώνει εκδρομές στη Μαύρη Θάλασσα και μοιράζει χάρτες του Πόντου.

Αναφέρει ακόμη ότι Έλληνες τουρίστες έρχονται με λεωφορεία στην Τουρκία, συμμετέχουν στις λειτουργίες, τριγυρνάντε με φανέλες που γράφουν ‘Πόντος’ και κανείς δεν λέει τίποτα.

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.