«Φοίβος» - Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στις σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Μακεδονίας, κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Meteo.grΣτο Χάρτη 1 φαίνεται η θέση του χαμηλού που επηρεάζει τη χώρας μας το πρωί της Παρασκευής 25/01.Meteo.gr

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν βαθμιαία στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, από τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 26-01-2019

Καιρός: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

 

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 9.

Από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο από πλοία συμβατικού τύπου. Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων - Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Απαγόρευση απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη, Βόλος-Σποράδες, Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλλήνιας και Κυλλήνη Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Τρίκαλα: Σε επαγρύπνηση για τη στάθμη του Πηνειού

Η άνοδος της στάθμης του Πηνειού και άλλων παραποτάμων προβληματίζει την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που συνεχίζονται και σήμερα σε όλο τον νομό.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών του Πηνειού και άλλων ποταμών, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται και σήμερα σε όλο τον νομό Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έως τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα, αν και είμαστε, όπως σημειώνει, σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο λόγω των βροχοπτώσεων, όπου μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθαρίζουν τους δρόμους απομακρύνοντας τους βράχους. Επίσης, χιονίζει στην περιοχή του Ασπροποτάμου και πάνω από τα 1000 μέτρα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.