Γιούνκερ προς Παυλόπουλου: "Θα βρείτε πάντα σε μένα ένα σύμμαχο, έναν εταίρο και έναν φίλο'

Αύριο, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 12.30 ώρα κεντρικής Ευρώπης. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα έχει στη συνέχεια ένα γεύμα εργασίας με τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κομισιόν από την ένταξη της Ελλάδας το 1981.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος Στήριξης Σταθερότητας, Ο Πρόεδρος Γιούνκερ είχε πει τον Αύγουστο του 2018: "πάντα αγωνιζόμουν για την Ελλάδα ώστε να παραμένει στην καρδιά της Ευρώπης. Καθώς ο ελληνικός λαός αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία του, θα βρείτε πάντα σε μένα ένα σύμμαχο, έναν εταίρο και έναν φίλο", υπενθυμίζει η Κομισιόν .

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της παρουσίας του στις Βρυξέλλες θα συναντήσει, με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, τους ελληνικής καταγωγής ή υπηκοότητας λειτουργούς, ασκούμενους και άλλους εργαζόμενους που υπηρετούν στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς στις Βρυξέλλες. Προς τιμήν του τέλος δεξίωση παραθέτει η διμερής Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βασίλειο του Βελγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, και κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα διέψευσε φωτογραφικά δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, με τη φράση "και οι φωτογραφίες ορισμένες φορές ψεύδονται", σημειώνοντας ότι πρόσφατα ψευδώς είχε κατηγορηθεί ο Πρόεδρος "πως φορούσε δύο διαφορετικά παπούτσια", ενώ αυτό προφανώς δεν συνέβαινε. Συνέχισε δε λέγοντας, "για όσους δεν το θυμούνται", ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν "υπέστη το 1999 ένα τρομακτικό τροχαίο ατύχημα", το οποίο λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή και έκτοτε έχει ορισμένες φορές δυσκολία στο περπάτημα. Αφορμή για τη διάψευση στάθηκαν φωτογραφίες που υποτίθεται έφεραν τον Γιούνκερ να χάνει την ισορροπία του κατά τη σύνοδο με τις χώρες της Αφρικής χθες στη Βιέννη.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου, ΡΙΚ Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.