Στον εισαγγελέα οι ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Στον εισαγγελέα προσέρχονται σήμερα, προκειμένου να λάβουν προθεσμία, τουλάχιστον 20 πρόσωπα, για την παροχή εξηγήσεων σχετικά με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 99 άνθρωποι.

Ανάμεσα σε όσους έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις είναι και όσοι μηνύθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων, όπως η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν στο iefimerida ότι η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη να καλέσει σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου όλους τους καταμηνυθέντες, ανεξαρτήτως της άποψης που έχει η ίδια καταλήξει για τα πρόσωπα και τις ευθύνες τους.

Με το ίδιο σκεπτικό, εάν και οι πληροφορίες ήθελαν τους εισαγγελείς να διαπιστώνουν την διάπραξη πλημμεληματικών πράξεων, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ποινική τους τιμωρία και για κακουργήματα, για τα οποία θα ερωτηθούν στο πλαίσιο της παροχής των εξηγήσεων τους.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν, τέλος, ότι μετά την άσκηση ποινικών διώξεων η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, λόγω του μεγάλου αριθμού των νεκρών.

 

Πηγή:iefimerida.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:07

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.