Σκοπιανό και ευρωπαϊκά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά-Λε Ντριάν

Το Σκοπιανό, ζητήματα της ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας, καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα.



Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γάλλο ομόλογό του, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά «αποτέλεσμα διαλόγου, κουλτούρας, συναίνεσης». Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι μια συμφωνία ευθύνης απέναντι στην περιοχή και στο μέλλον της. Είναι μια συμφωνία που κατάφερε να κερδίσει ένα όνομα και μάλιστα erga omnes, που όπως δείχνουν όλα τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων του 2007-2008, επροτάθη από την τότε Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας χωρίς επιτυχία. Και μάλιστα, δεν επροτάθη erga omnes».

Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν αναλυτικά για τη Μέση Ανατολή και τις εχθροπραξίες στη Συρία, διατυπώνοντας εκτιμήσεις για το μέλλον στην περιοχή και τις υφιστάμενες δυσκολίες. Επιπλέον, ανέπτυξαν τις απόψεις τους αναφορικά με τη λήψη κοινών πρωτοβουλιών αντιμετώπισης του προβλήματος της μετανάστευσης.

Όσον αφορά την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Λε Ντριάν συζήτησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας τόσο σε επίπεδο οικονομικό, όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

«[Η] κουβέντα μας, η συζήτησή μας και το κλίμα στο οποίο διεξήχθη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ειδικό στρατηγικό ρόλο που έχει η σχέση Ελλάδος-Γαλλίας, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς στις δηλώσεις του, ευχαριστώντας τον Γάλλο ομόλογό του για την παρουσία του στην Ελλάδα.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:48

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ -Έπληξε ιρανική στρατιωτική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.