Η κυβέρνηση υπονομεύει την αυτοδιοίκηση

«Με το ενδεχόμενο ότι μπορεί να έχουμε τριπλές ή τετραπλές εκλογές το Μάιο του 2019 υπονομεύουν την Αυτοδιοίκηση, κανιβαλίζουν τους θεσμούς, επιχειρούν πρωτοφανείς εκλογικές μεθοδεύσεις», τονίζει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη RealNews.

Ο κ. Αυγενάκης κατηγορεί τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο πως εκχώρησαν στους Σκοπιανούς τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα», κάτι που καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε θέσει καν προς συζήτηση ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία. «Δεν την προκαλέσαμε, δεν την διαπραγματευτήκαμε, δε συμφωνήσαμε ούτε στιγμή, δεν θα την ψηφίσουμε. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ στη γείτονα, ο κ. Ζάεφ αποσιώπησε ήδη τον όρο "Βόρεια" ως βασικό συνθετικό του erga omnes ονόματος της χώρας του, δηλώνοντας ότι "Η Δημοκρατία της Μακεδονίας" έγινε μέλος της οικογένειας της Συμμαχίας».

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως στο 3ο Μνημόνιο δε συμπεριλαμβάνονταν περικοπές των συντάξεων και κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να καταστήσει τους συνταξιούχους έρμαιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών του κ. Τσίπρα. «Πρώτοι ταχθήκαμε εναντίον των νέων περικοπών στις συντάξεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει αυτή η στυγερή πλειοψηφία των 153 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ψηφίζουν τα πάντα. Έχουν ψηφίσει το Σκοπιανό, έχουν ψηφίσει μείωση συντάξεων, θα ψηφίσουν 4ο μνημόνιο και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα ψηφίσουν» δηλώνει.

Αναφορικά με το θέμα της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επισημαίνει πως οδηγεί στην πράξη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη διάλυση και την παράλυση και τη χαρακτηρίζει ως την «πεμπτουσία της συναλλαγής».

Τέλος ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ εκφράζει τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματος στις εκλογές. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει διάλογο με όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα με εκείνους που αισθάνονται προδομένοι από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και με όλους όσοι ζητούν υπευθυνότητα, συνέπεια, σοβαρότητα, ελπίδα και όραμα. Η ΝΔ δεν απειλείται από θνησιγενή σχήματα που προσπαθούν να "φυτρώσουν" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και που ενθαρρύνονται από συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα. Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν: Εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές! Θα μεταβληθεί σε μια μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης» λέει ο κ. Αυγενάκης.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:50

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.