Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Μπαρμπαρούσης

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης, προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων τον περίμενε ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής που φώναξε συνθήματα.
Η δίωξη αφορά τα όσα είπε στη Βουλή στην συζήτηση για την πρόταση μομφής της ΝΔ, καλώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας για το Μακεδονικό.
Ο βουλευτής, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλείται να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο την Παρασκευή.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε την Δευτέρα το πρωί.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας, τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.
Ο βουλευτής με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του. Αναφέρει πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης», ενώ τονίζει πως «η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο, όπως αναφέρει, σέβεται και υπηρετεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.