Τσίπρας: Τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν

«Η χώρα βαδίζει με σταθερό βηματισμό προς την έξοδο από την πολυετή κρίση και την ασφυκτική επιτροπεία και έχουν απομείνει τα τελευταία μέτρα αυτής της διαδρομής» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, ύστερα από αίτημα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά.

«Ήδη, ένα μέρος αυτής της διαδρομής καλύφθηκε, με την τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση, εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία απολύτως πρόσθετη επιβάρυνση» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και στους «καταστροφολογούντες» σημείωσε: «Παρά τις καταστροφικές προβλέψεις σας, που εδώ και καιρό διατυπώνατε με βεβαιότητα ότι θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα το 2019, ότι, όχι μόνο δε θα υπάρχει χώρος για τα ήδη ψηφισμένα αντίμετρα, αλλά θα φέρουμε και επιπλέον μέτρα από το 2020. Απογοητευτήκατε όμως για μια ακόμη φορά». 
Τον Αύγουστο του 2018, τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο και αυτή είναι οριστική, αμετάκλητη και αδιαπραγμάτευτη εξέλιξη
«Τον Αύγουστο του 2018, τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο και αυτή είναι η οριστική, αμετάκλητη και αδιαπραγμάτευτη εξέλιξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επισήμανε πως αυτό δεν ήταν αυτονόητο να συμβεί, δεν ήταν η φυσική συνέχεια των πραγμάτων και πολύ περισσότερο, δεν ήταν αυτή η εξέλιξη που προδίκαζε η εικόνα της χώρας στο τέλος του 2014. Ο κ Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουν οι συζητήσεις για τα δύο ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, δηλαδή τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και το καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας.
Η Ελλάδα σήμερα έχει μια οικονομία που τρέχει με ουσιαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που αναμένεται να ξεπεράσουν το 2% τα επόμενα χρόνια. Kλείνει την πληγή της ανεργίας, η οποία σε τρία χρόνια έχει μειωθεί κατά 7 μονάδες, μέσα από τη δημιουργία πάνω από 350.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή η αδήλωτη εργασία έχει πέσει από το 19% στο 13%» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Επίσης το 2017 έκλεισε, με νέα δημοσιονομική υπεραπόδοση, όπως άλλωστε συνέβη και το 2015 και το 2016» προσέθεσε, για να συνεχίσει: «Και έτσι καταφέραμε να δώσουμε δύο συνεχόμενες χρονιές κοινωνικό μέρισμα που αγγίζει τα δύο δισ. ευρώ. Και έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι το ίδιο θα καταφέρουμε να πράξουμε και το 2018 με βάση τις δημοσιονομικές μας προβλέψεις».
Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ενοχλείται και να εξεγείρεται από τη θετική προοπτική που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία
Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ενοχλείται και να εξεγείρεται από τη θετική προοπτική που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία, αντί να την αντιμετωπίζει ως καλοδεχούμενη εξέλιξη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισήμανε: «Ακολουθείτε την ίδια γραμμή που κρατήσατε σε όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας που έφερε τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από τα μνημόνια. Μια γραμμή που δεν είχε καμία συναίσθηση της ευθύνης, αλλά και της πραγματικότητας. Μια γραμμή που βασίστηκε στη διαστρέβλωση, την προπαγάνδα και τη καταστροφολογία».
 
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.