Συνάντηση μίας ώρας είχε ο Νίκος Βούτσης με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

«Το αίτημα για την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό από ποτέ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μετέφερε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς την καθολική συμπαράσταση του ελληνικού λαού, καθώς και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους. Οι δύο στρατιωτικοί, από την πλευρά τους, διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι διατηρούν ακμαίο ηθικό και ότι αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Εξερχόμενος από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό». Παράλληλα, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι τους μετέφερε ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός, η πολιτική και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, αντιλαμβάνονται το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν.

«Δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».

Κατά τη συνάντησή του με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον κ. Βούτση συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Αθανασίου και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:49

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.