Κουβέλης: Η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες

Δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα ενταχθούν έως τον Αύγουστο στο Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία Αθήνας και Παρισιού. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο αναπλήρωτης υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με χρονομίσθωση (leasing). Υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο πρόσφατο παρελθόν και υπήρξε μια συνεννόηση, αναφορικά με το να πάρει η Ελλάδα δύο φρεγάτες. Επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, έχει προηγηθεί μια ολόκληρη διαδικασία, είναι έτοιμες. Είναι δυνατόν να πλεύσουν και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Η Ελλάδα, διευκρίνισε, δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. «Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών», τόνισε ο υπουργός.

Σημειωτέον ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε τη στήριξη της Γαλλίας στην πολιτική κοινής άμυνας στην Ευρώπη, γνωστοποιώντας ότι στην τελευταία επικοινωνία του με τον Αλ. Τσίπρα τον διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα σταθεί «δίπλα στην Ελλάδα όταν απειλείται στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η κίνηση της Γαλλίας να παραχωρήσει με χρονομίσθωση τις δύο φρεγάτες αποτελεί ένα ουσιαστικό και ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από την ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα της Ε.Ε., σε μια περίοδο ανόδου των εντάσεων στο Αιγαίο.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.