Βίτσας: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία και οι Ένοπλες Δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα γκριζαρίσματος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

 Εκτίμησε, πάντως, πως δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία, διότι το ελληνικό στράτευμα έχει μεγάλη αποτρεπτική δύναμη. Σημείωσε δε πως οι προκλητικές τοποθετήσεις Τούρκων πολιτικών είναι πρωτίστως «πολεμοχαρείς κορώνες» που μένουν σε επίπεδο ρητορικής, και δεν μετουσιώνονται σε πράξεις.
 Αντίθετα, εκτίμησε πως οι προκλήσεις και οι παραβιάσεις της Άγκυρας αποσκοπούν στο να ανοίξουν κεφάλαια συζήτησης που δεν είναι στο συμφέρον της Αθήνας, θέση που έχει διατυπώσει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
 Ο κ. Βίτσας δεν ενστερνίστηκε την άποψη πως η Τουρκία θέλει να «πλημμυρίσει» τα νησιά του Αιγαίου με πρόσφυγες και μετανάστες, όμως παραδέχτηκε ότι στρατηγική της ελληνικής πλευράς είναι να μειωθούν οι ροές προς την ελληνική επικράτεια, οι οποίες είναι αυξημένες.
 Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως πολεμικές επιχειρήσεις -όπως οι πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία- πάντα γεννούν νέους πρόσφυγες.
 Ο κ. Βίτσας επισήμανε πάντως πως η χώρα μας μπορεί να επωμιστεί συγκεκριμένο αριθμό αφίξεων κι ότι επαφίεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπιστεί τυχόν κρίση.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, προσέθεσε, στόχος είναι να επιταχυνθεί η εξέταση των αιτήσεων για άσυλο ώστε να επαναπροωθούνται γρήγορα στις πατρίδες τους όσοι δεν δικαιούνται προστασία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:26

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.