Ελληνική βουλή: Συζήτηση για υπόθεση Novartis

Λίγο μετά τις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, στην ελληνική βουλή.



Η συζήτηση αναμένεται να είναι μαραθώνια και να ολοκληρωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ οι πολιτικές δυνάμεις θα συγκρουστούν σε υψηλούς τόνους σε μια διαδικασία όπου εκτός των εισηγητών και των πολιτικών αρχηγών θα τοποθετηθούν και τα δέκα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει και θα ψηφίσει επί της πρότασης της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα κληθεί να ερευνήσει την εμπλοκή στο σκάνδαλο των Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Γιώργου Κουτρουμάνη, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Μάριου Σαλμά.

Η διαδικασία που αποφασίστηκε χθες στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προβλέπει να στηθούν δέκα κάλπες, μία για τον κάθε φερόμενο ως εμπλεκόμενο. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην πρότασή της για μία κάλπη, ενώ με χθεσινές τους τοποθετήσεις, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.  

Κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην ουσία του σκανδάλου Novartis, τη φαρμακευτική δαπάνη και την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων εταιριών από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα τονίσει πως διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα, θα επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία για τα περί σκευωρίας κατηγορώντας την για διαρκή επιχείρηση τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και ευθείες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επαναλάβει τη θέση του κόμματός του ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων αφορά σκευωρία της κυβέρνησης με στόχο τη συκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων και θα τονίσει, παράλληλα, ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης αλλά τάσσεται κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων. Θα ζητήσει, επιπλέον, να αποκαλυφθούν οι τρείς μάρτυρες που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας και να καταθέσουν ενώπιον της Βουλής.

Πηγή(ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΜΑΝ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:26

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.