Νέος γύρος συνομιλιών Ελλάδας - Σκοπίων

Ελλάδα και Σκόπια άρχισαν χθες βράδυ νέο γύρο συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας, με τις διαβουλεύσεις να εντατικοποιούνται στα τέλη της εβδομάδας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε συνομιλίες στη Βιέννη με τον Σκοπιανό ομόλογο του Νίκολα Ντιμιτρόφ, ενώ σήμερα οι δύο θα έχουν κοινή συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ θα συναντηθούν εκ νέου στη Σόφια, στο περιθώριο της ανεπίσημης συνάντησης των επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών-μελών της Ένωσης με υποψήφιες για ένταξη χώρες. Χθες ο πρωθυπουργός Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει στο δρόμο της επίλυσης του προβλήματος. Μια λύση, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να είναι άλλη από σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων, για όλες τις χρήσεις. Αυτό, πρόσθεσε προϋποθέτει την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού και την αναγκαία συνταγματική αλλαγή.

Δηλώσεις Μ. Γιλντιρίμ για Σκόπια

«Ελπίζουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην έχει τη Μακεδονία να περιμένει για ένταξη όπως εμάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από συνάντηση στην Άγκυρα με τον Σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ. Ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η χώρα του ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τη "Μακεδονία", όπως είπε, με τη συνταγματική της ονομασία και έστειλε πρέσβη.
Άρα, πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος, θα συνεχιστεί και στο εξής η στήριξη για ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κύριος Ζάεφ έγινε δεκτός και από τον Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.