Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί

Σε κλίμα αισιοδοξίας ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας κινήθηκαν οι τοποθετήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

«Πιστεύω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά διότι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το επταετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Σήμερα είχαμε καλά νέα από τις αγορές, διότι οι συναλλαγές πάνε πάλι πολύ καλά. Υπάρχουν υψηλά ποσοστά στη ζήτηση από τους επενδυτές. Είμαστε σε καλή τροχιά».
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να κάνει σχέδια και να οργανώσει την επόμενη μέρα, «με πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο για τον ελληνικό λαό που έχει υποφέρει πολλά τα προηγούμενα έτη», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε: «Έρχομαι εδώ όντας αισιόδοξος, βλέπω ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, έχω δει τους αριθμούς ανάπτυξης 1,6 και 1,5 τα επόμενα έτη, βλέπω ότι η ανεργία μειώνεται, βλέπω ότι η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί, παρά τις αμφιβολίες και τις αναταράξεις στις αγορές».
Όπως σημείωσε, τα παραπάνω αποτελούν μηνύματα ότι «μπορούμε να κινηθούμε προς  μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι. Και για το μέλλον πρέπει να πω πως αυτό είναι στα χέρια της Ελλάδας».
Ως προς τον χαρακτήρα της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος, το προσεχές καλοκαίρι, ο Ευρωπαίος Επίτροπος διευκρίνισε: «Για μένα είναι σαφές, ότι όταν είσαι στο πρόγραμμα, είσαι στο πρόγραμμα, όταν είσαι εκτός, είσαι εκτός. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις, ναι, αλλά όταν μιλάμε για μια καθαρή έξοδο, μιλάμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:38

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.