Τεραστίων διαστάσεων το σκάνδαλο «Νοβάρτις»

Νέα στοιχεία για μίζες μεγατόνων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, όσον αφορά το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας "Νοβάρτις", στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα.

Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων έχουν δοθεί από χθες στους εμπλεκόμενους και στα πολιτικά κόμματα, προκαλώντας αναταράξεις στην πολιτική ζωή της χώρας.

Πολυσέλιδες καταθέσεις, τουλάχιστον τριών μαρτύρων, εμπλέκουν τριάντα άτομα και κάνουν λόγο για διαδρομή μαύρου χρήματος και μίζες που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, κατά την τελευταία δεκαετία.
Οι δέκα πολιτικοί οι οποίοι φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για δωροληψία και δωροδοκία.
Ελληνικά μέσα, μεταδίδουν ότι την ημέρα της πρωτοχρονιάς, υψηλόβαθμο στέλεχος της "Νοβάρτις", επιχείρησε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από το δέκατο τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Αθήνα. Σε κατάθεσή του, το συγκεκριμένο πρόσωπο ανέφερε ότι φοβάται για τη ζωή του.

Στο μικροσκόπιο και των αμερικανικών αρχών

Η φαρμακοβιομηχανία "Νοβάρτις", βρίσκεται στο μικροσκόπιο, των αμερικανικών αρχών εδώ και τέσσερα χρόνια, ύστερα από καταγγελίες ανταγωνιστών εταιρειών, για αθέμιτες πρακτικές.
Πρόσφατα στην Ελλάδα βρέθηκαν στελέχη του FBI και των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών, ανοίγοντας το δρόμο για τις περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση. Η Ελλάδα θεωρείται ως χώρα υψηλού ενδιαφέροντος για την "Νοβάρτις", αφού η διαφοροποίηση της τιμής ενός προϊόντος στην ελληνική αγορά, επηρεάσει αισθητά την τιμή διεθνώς. Συγκεκριμένα, μία αύξηση της τάξης των δέκα σεντ στην Ελλάδα, μεταφράζεται σε επιπλέον κέρδη 25 εκατομμυρίων ευρώ για την εταιρεία.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.