Στην Αθήνα σήμερα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ, Μπούγια Οσμάνι, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κύριος Μπούγιαρ, ο οποίος είναι ο αρμόδιος της κυβέρνησης της πΓΔΜ για ευρωπαϊκά θέματα, δήλωσε σε Μέσα της χώρας του ότι η πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά ούτε και να αποτελεί αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης καθώς θα μπορούσε να επιβραδύνει τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης.
Την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος απέκλεισε και ο Νίκος Κοτζιάς σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας, «που θα είναι καλή και δημιουργική».
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τολμά να λάβει ιστορικές ευθύνες και να λύσει ένα ιστορικό πρόβλημα, «εφόσον υπάρχει διάθεση και από την άλλη πλευρά». Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση και χρήση έναντι όλων, ενώ αναφέρθηκε και στη διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθήσει η Αθήνα. «Έχουμε καταλήξει στο υπουργικό συμβούλιο στις επιλογές μας, σε συζήτηση που θα έχουμε με τους επίσημους από τη γείτονα χώρα. Δεν νομίζω ότι πρέπει τώρα να αρχίσουμε τη συζήτηση του ενός ή του άλλου ονόματος» ανέφερε.
Όσον αφορά τις διαφορετικές προσεγγίσεις εντός κυβέρνησης και ειδικά τις θέσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας για το ζήτημα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε:  «Ο κ. Καμμένος δεν είπε ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου "Μακεδονία". Είπε ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου στα ελληνικά της Μακεδονίας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και αυτό πρέπει να το δούμε πώς θα προκύψει μέσα από τη διαπραγμάτευση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:12

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.