ΕΕ: Η Ελλάδα να επιστρέψει γεωργικές επιδοτήσεις

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ζητά από την Ελλάδα, με σημερινή του απόφαση, να επιστρέψει στον κοινοτικό προϋπολογισμό τις κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις που είχε ζητήσει πίσω η Κομισιόν με απόφαση του 2015.



Συγκεκριμένα το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε προσφυγή των ελληνικών αρχών που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Κομισιόν, κρίνοντας ότι η Κομισιόν εξέτασε δεόντως τις οικονομικές διορθώσεις που είχε εφαρμόσει η Ελλάδα και αποφάσισε να εφαρμόσει δημοσιονομικές διορθώσεις υψηλότερες του ποσού που είχε γίνει δεκτό από τις ελληνικές αρχές μόνον αφού τις θεώρησε πολύ χαμηλές σε σχέση με τις διαπιστωθείσες παρατυπίες.

Επιπλέον, το Γενικό Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η Ελλάδα αβασίμως υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση παραβίασε την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και τις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν, καθώς και ότι δεν απέδειξε παραβίαση ούτε της αρχής ne bis in idem ούτε της αρχής της αναλογικότητας.

Το 2011, η Ελλάδα υπέβαλε στην Κομισιόν δήλωση περατώσεως του επιχειρησιακού προγράμματος Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου για τα έτη 2000 έως 2006.

Το 2013, η Κομισιόν πρότεινε την εφαρμογή δημοσιονομικής διορθώσεως συνολικού ύψους 94 465 089,65 ευρώ, που αντιστοιχούσε στη διαφορά μεταξύ του ποσού των ενισχύσεων που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΕΓΤΠΕ) και του ποσού της οφειλομένης συνεισφοράς όσον αφορά το επίμαχο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Οι ελληνικές αρχές υποστήριξαν ότι οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν είχαν ήδη αποτελέσει το αντικείμενο κατάλληλων διορθώσεων οι οποίες εκμηδένισαν τον κίνδυνο ζημίας για το ΕΓΤΠΕ, οπότε για τις παρατυπίες αυτές δεν θα μπορούσε να επιβληθεί νέα διόρθωση από την Κομισιόν.

Το 2015, η Κομισιόν γνωστοποίησε στις ελληνικές αρχές την τελική θέση της, ήτοι τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση της Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΓΤΠΕ ποσού ύψους 72 105 592,41 ευρώ.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΒΑ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:41

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.