Συνεχίζονται οι φωτιές στην Ελλάδα

 Στην Ελλάδα, παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το απόγευμα στον Κάλαμο Αττικής. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με συνέπεια η πορεία της φωτιάς να αλλάζει συνεχώς.  Από τα ξημερώματα, το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς μεταφέρθηκε κοντά στους οικισμούς του Βαρνάβα και του Γραμματικού, όπου απειλεί κατοικίες. Οι παιδικές κατασκηνώσεις στον Γραμματικό εκκενώθηκαν προληπτικά, αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εξαιτίας των καπνών.

Νωρίτερα οι φλόγες πλησίασαν τους Αγίους Αποστόλους και το Καπανδρίτι. Η Πυροσβεστική επιβεβαιώνει ότι κτήρια έχουν υποστεί ζημιές, όμως δεν είναι ακόμη σε θέση να προβεί σε κάποιο απολογισμό.

Ο δήμαρχος Ωρωπού ζήτησε τα ξημερώματα την εκκένωση των οικισμών στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Αποστόλων και κάλεσε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών.ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΦΩΤΙΕΣ Στη Ζάκυνθο, ο δήμαρχος του νησιού, ζήτησε την εφαρμογή του σχεδίου "Ξενοκράτης" και την κήρυξη του νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι η Ζάκυνθος έχει γίνει φέτος στόχος εμπρηστών, αφού μόνο χθες υπήρχαν τουλάχιστον δέκα ανοιχτά μέτωπα φωτιάς σε διάφορες περιοχές ενώ αργά το απόγευμα ξέσπασαν ακόμα τρία. Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε κατοικημένες περιοχές προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, αλλά η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.

Στο δημαρχείο Ζακύνθου έχει στηθεί κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων, ενώ στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια των πυρκαγιών.

Εξάλλου, τα ξημερώματα η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης σε δασικές περιοχές στην Κεφαλονιά.

Πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα. "Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες" αναφέρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: ΡΙΚ , ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:27

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.