Σε λειτουργία σήμερα η πλατφόρμα του Εξωδικαστικού

Σήμερα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι οφειλέτες θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και προς προμηθευτές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από τις 9:00 το πρωί να εισέρχονται στην πλατφόρμα (μέσω της υπερ-σύνδεσης που υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον μηχανισμό.
Η εξωδικαστική ρύθμιση χρεών προβλέπει αποπληρωμή έως 120 δόσεις για επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο έως 20.000 ευρώ όταν οι οφειλές αυτές δεν έχουν υπαχθεί σε κάποια άλλη από τις προηγούμενες ρυθμίσεις. Η ίδια δυνατότητα θα παρέχεται, αλλά υπό προϋποθέσεις, και για οφειλές που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι οφειλές θα πρέπει να έχουν βεβαιωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί.

Ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση αν δεν καταβάλει τουλάχιστον τρεις δόσεις της σύμβασης αναδιάρθρωσης ή αν δε τακτοποιήσει οφειλές του προς το Δημόσιο που βεβαιώθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Το υπουργείο Οικονομίας έδωσε στη δημοσιότητα εγχειρίδιο οδηγιών για τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το εγχειρίδιο οδηγιών

Ενημερωτικός οδηγός και από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Οδηγό σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων ανήρτησε στην ιστοσελίδα της και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ο οδηγός της ΕΕΤ αφορά κάθε πτυχή του εξωδικαστικού μηχανισμού: από τα βασικά στοιχεία τις διαδικασίας και τις προϋποθέσεις υπαγωγής, την υποβολή αίτησης εκ μέρους του οφειλέτη και την εξέλιξη της διαδικασίας καθώς και την κατάρτιση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών και τους κανόνες που τη διέπουν.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες αναδιαρθρώσεις για επιχειρήσεις με χρέη μέχρι 2 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε πρόσφατα ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Περίπου 150.000 επιχειρήσεις έχουν χρέη στις τράπεζες και συνολικά 400.000 είναι οι επιχειρήσεις που χρωστάνε σε τράπεζες και δημόσιο και σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδιαφέρονται για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφελών.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:41

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.