Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα το Γιούρογκρουπ για το ελληνικό χρέος

Χωρίς την επίτευξη συμφωνίας για την μεσοπρόθεσμη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ολοκληρώθηκε η μακρά συνεδρία του Εurogroup.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ οι "19" έφθασαν πολύ κοντά στη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά για διάφορους λόγους αυτή δεν κατέστη δυνατή.
Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει ποια χώρα δεν δέχθηκε τη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει νωρίτερα οι τέσσερις διαπραγματευτές προκειμένου όπως είπε να διαφυλάξει την προοπτική θετικής κατάληξης σε τρεις εβδομάδες.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η Ευρωομάδα εξέφρασε
ικανοποίηση για την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμικών οργάνων σχετικά με ένα νέο σύνολο πολιτικών μεταρρυθμίσεων που θα στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Η συμφωνία, ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αναθεώρησης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Κοινή πεποίθηση όλων ότι μια συνολική συμφωνία είναι εφικτή εντός των τριών επόμενων εβδομάδων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Είπε ακόμα πως υπάρχει ευρεία συμφωνία ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την εφαρμογή του πακέτου πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς.
Ο κύριος Τσακαλώτος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια όσον αφορά την τυπική ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.