Την πιθανότητα ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους συζητούν οι G7

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δεσμευθούν πιο συγκεκριμένα στη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που είναι «απαραίτητο», τόνισε σήμερα από το Μπάρι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κατά την άφιξή της σε ένα συμπόσιο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7).

"H θέση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους, δεν έχει ακόμη προκύψει αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα, και έχουμε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση".
Το ΔΝΤ έχει θέσει ως όρο για τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα τη δέσμευση των Ευρωπαίων στη μείωση του χρέους της Ελλάδας. Χθες το Ταμείο διέψευσε ότι έχει εγκρίνει τη συμμετοχή του σε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι αναμένει ακόμη τη δέσμευση των Ευρωπαίων για μείωση του χρέους.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μια «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείο Ουίλιαμ Μάρεϊ.
Προς το παρόν τα πράγματα «δεν είναι αρκετά ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα συνεχίσουν να προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πριν από την έναρξη των συζητήσεων με τους ομολόγους του και τους επικεφαλής των Κεντρικών Τραπεζών της ομάδας των G-7, ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι υπέρ της εξεύρεσης λύσης -τουλάχιστον πολιτικής- στις 22 Μαΐου.«Βάση παραμένουν οι συμφωνίες του eurogroup του Μαΐου 2016» τόνισε.    «Είχα συζητήσεις για την Ελλάδα ήδη το βράδυ, οι οποίες όμως ήταν ανεπίσημες όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους συναντήσεις» διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε.
 Στο Μπάρι, η λεγόμενη ομάδα της Ουάσινγκτον, στην οποία ανήκουν οι μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης και οι θεσμοί των δανειστών, πρόκειται να συζητήσουν εμπιστευτικά για την πιθανότητα περαιτέρω ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.