Κακομαθημένο παιδί χαρακτηρίζει τον Καμένο ο Τσαβούσογλου

Η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψει να επισκιαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας ενός κακομαθημένου παιδιού, όπως χαρακτήρισε τον Έλληνας Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι “είναι ένα άτομο που ζει μέσα σε κόμπλεξ”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι μπορεί η Ελλάδα να τον διαχειρίζεται αλλά για την Τουρκία “η υπομονή έχει και τα όριά της”, ανέφερε. Ο Τούρκος Υπουργός δεν κατονομάζει τον Πάνο Καμένο αλλά αναφέρεται σε αυτόν ως ‘αυτός ο εταίρος της κυβέρνησής σας”. “Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Ο τουρκικός στρατός γνωρίζει πολύ καλά τί θα κάνει αν χρειαστεί. Καλύτερα γνωρίζει η κυβέρνηση”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους από την Αττάλεια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία ως μία χώρα που εμπιστεύεται τον εαυτό της, τέτοιες δηλώσεις κάποιες φορές τις αντιμετωπίζει με υπομονή, κάποιες άλλες δείχνει ωριμότητα και δεν λαμβάνει σοβαρά πάντα ένα άτομο που ζει μέσα σε κόμπλεξ. “Ωστόσο, όταν γίνονται πρωτοβουλίες σε ευαίσθητα για τους πολίτες θέματα, κάνει τα απαραίτητα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, όπως στο θέμα των νησιών του Αιγαίου, στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, του εναέριου χώρου, σκεφτόμαστε διαφορετικά. Και σε σχέση με αυτό έχουν δημιουργηθεί μηχανισμοί και γίνονται διερευνητικές επαφές. Για να μην αυξάνεται η ένταση, γι’ αυτό τα κάνουμε αυτά. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησής σας συνεχώς κάνει βήματα που καταστρέφουν αυτή την αντίληψή μας, κάνει δηλώσεις και προκαλεί. ‘Στην πραγματικότητα, είναι καλό παιδί, ας το διαχειριστούμε’. Ακόμη και έτσι να ‘ναι, μέχρι ποιο σημείο θα το διαχειριστείτε; Δηλαδή, τον πήρατε συνέταιρο, ήσασταν υποχρεωμένοι, εσύ τον διαχειρίζεσαι, αλλά έχω κι εγώ μια υπομονή κι αυτή η υπομονή έχει τα όριά της. Δεν είναι ατέλειωτη. Εντάξει, δείχνουμε ωριμότητα. Γι’ αυτό δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια πράγματα, πολιτικά πράγματα, επειδή είναι ανάμεσά μας. Βασικά γνωρίζουμε και την ανησυχία που προκαλεί στην τωρινή κυβέρνηση αυτό το κακομαθημένο παιδί, που είναι και υπουργός”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “τώρα το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το κακομαθημένο παιδί της κυβερνητικής συμμαχίας. Τι δηλαδή; Θα διαχειριστούμε αυτές τις αταξίες; Είναι δουλειά μας να χάνουμε τον χρόνο μας με τέτοια; Ελλάδα-Τουρκία είναι δύο γείτονες κι αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Υπάρχουν και προβλήματα. Και υπάρχει η θέληση να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Στην ιστορία μας έγιναν πόλεμοι, δόθηκε ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Αλλά μεταξύ των λαών μας τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία προσέγγιση. Ο λαός μας πάει στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Ουσιαστικά έχουμε πολλές ομοιότητες, αλλά εξαιτίας ενός κακομαθημένου παιδιού η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψει όλα αυτά τα κοινά μεταξύ μας να επισκιαστούν. Ας μην μπούμε σε μία νοοτροπία ανταγωνισμού. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Ο τουρκικός στρατός γνωρίζει πολύ καλά τί θα κάνει αν χρειαστεί. Καλύτερα γνωρίζει η κυβέρνηση. Ας το εξηγήσουν και στο κακομαθημένο παιδί. Μην εκβιάζουν την υπομονή μας».


Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:59

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.