«Πούλησαν» νεογέννητο €8.000 σε άτεκνο ζευγάρι

Έναντι 8.000 ευρώ άτεκνο ζευγάρι «αγόρασε» από συμμορία Βουλγάρων ένα νεογέννητο αγοράκι, όπως αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε 39χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εντόπισε μία 30χρονη έγκυο με οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της αμέσως μετά τη γέννησή του, έναντι χρηματικού ποσού.

Συνοδευόμενη από τον 39χρονο, η κυοφορούσα ταξίδεψε τον περασμένο Απρίλιο στην Πιερία, όπου, μέχρι τον τοκετό, εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα συμπατριωτών της -κατά πληροφορίες Ρομά- στο Μοσχοχώρι, έξω από την Κατερίνη. Αφού φιλοξενήθηκε δύο μήνες στο διαμέρισμα 44χρονου και της 43χρονης συζύγου του, στις 2 Ιουνίου, η 30χρονη γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο της Κατερίνης και πέντε μέρες αργότερα η ίδια έλαβε εξιτήριο, επιστρέφοντας στο παραπάνω διαμέρισμα.
Έχοντας κανονίσει τα πάντα γύρω από την παράνομη υιοθεσία, ο 39χρονος μετέβη στις 9 Ιουνίου μαζί με τη μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι στην Αθήνα, όπου συνάντησαν τους υποψήφιους Έλληνες γονείς, στους οποίους παρέδωσαν το βρέφος.
Όπως έγινε γνωστό, από το σύνολο των 8.000 ευρώ που κατέβαλε το ανδρόγυνο, η βιολογική μητέρα έλαβε ως αμοιβή 2.000 ευρώ, ενώ το ζεύγος των Βουλγάρων που τη φιλοξένησε εισέπραξε περί τα 1.350 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα φαίνεται ότι κατέληξαν στις τσέπες του 39χρονου.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συλλογή στοιχείων η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποίησε τα τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ αυτών τον 39χρονο, τη βιολογική μητέρα και το ζευγάρι των αλλοδαπών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και της παράβασης νομοθεσίας περί υιοθεσιών.
Μέχρι στιγμής αγνοούνται τα ίχνη τόσο του νεογέννητου όσο και των νέων γονιών του.   Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τυχόν εμπλοκή των Βουλγάρων κατηγορουμένων σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:45

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.