Οι ιεράρχες δεν πρέπει να μείνουν κλεισμένοι μόνο στα εκκλησιαστικά θέματα

Οι ιεράρχες δεν πρέπει να μείνουν κλεισμένοι στα καθαρώς εκκλησιαστικά θέματα δήλωσε στο ΡΙΚ ο  Πατριάρχης Αλεξάνδρεια Θεόδωρος αναφερόμενος στα θέματα που συζητούνται στοο περιθώριο των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας.

Πρέπει οι συμμετέχοντες να φανούν πρακτικοί διότι όπως είπε, οι άνθρωποι πεινάνε, διψάνε, έχουν δυσκολίες.
Ο ίδιος, είπε, όπως και άλλοι προκαθήμενοι, μιλούν απλά, καθαρά στο λαό του Θεού. Όχι μόνο στους ανθρώπους που πιστεύουν αλλά σ' όλους τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτό το ωραίο δημιούργημα που λέγεται πλανήτης, που έχουνε τόσες δυσκολίες. Αν τους δώσουμε τα δικά μας θεολογικά προβλήματα θα μας πουν ευχαριστούμε πάρα πολύ αλλά δεν μας άγγιξε τίποτα απ' αυτά που είπατε.
Στο ΡΙΚ  μίλησε και ο Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής Δημήτριος. Ανέφερε πως  οι συζητήσεις των προκαθημένων  και των ιεραρχών γίνονται σε ένα πολύ δυνατό σώμα, με τρόπο που συνδυάζει την επιστημονικότητα, την ακρίβεια, αλλά και την ποιμαντική διάσταση. Όπως είπε, «λέμε και κάνουμε πράγματα τα οποία αποβλέπουν στο τί είναι καλύτερο για το λαό, τον οποίο διακονούμε». Σημείωσε πως «το θέμα είναι να είμαστε η φωνή του Χριστού σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο. Οι διαφορές είναι τεράστιες και ταχύτατες και η Εκκλησία πρέπει να έχει την ευαισθησία να ανταποκρίνεται σε αυτά. Δεν είναι πάντα εύκολο».
 Ο Αμερικής Δημήτριος  ερωτηθείς για τη σκιά που  φαίνεται να αφήνει η απουσία τεσσάρων Εκκλησιών από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, απάντησε πως «η σκιά είναι πάρα πολύ αδύνατη, όταν το φως του ηλίου είναι πάρα πολύ δυνατό». Πρόσθεσε πως είναι μια σκιά η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί, αλλά η οποία στην ουσία κάνει ωραιότερο το φως του ήλιου.

Πηγή: Στέλλα Μιχαλ, ΡΙΚ αποστολή Κρήτη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:08

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.