Παυλόπουλος: Σε κρίσιμη συγκυρία για ευρύτερη περιοχή και Ευρώπη η επίσκεψη Πούτιν

Σε μια εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη υποδεχόμαστε με εξαιρετική χαρά στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Πρόεδρο της μεγάλης φίλης χώρας της Ρωσίας, σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Και είναι ακριβώς αυτή η συγκυρία, σε συνδυασμό με την καθοριστική διεθνή εμβέλεια της μεγάλης χώρας σας, της Ρωσίας που μου επιτρέπει αλλά και μου επιβάλλει το χρέος να επισημάνω τις εξής δύο, άκρως σημαντικές, προεκτάσεις της επίσκεψής σας, φυσικά δίχως να υποτιμώ, κάθε άλλο, τις προεκτάσεις της πολυεπίπεδης διμερούς μας συνεργασίας, τις οποίες θα συζητήσετε στην συνέχεια με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Πρώτον η επίσκεψή σας γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους Ελλάδας – Ρωσίας, και θα κορυφωθεί με την αυριανή μετάβασή σας στο Άγιο Όρος, όπου και θα σας υποδεχθώ. Ήτοι στην κοιτίδα αλλά και το λίκνο της Ορθοδοξίας».

Εκεί, συνέχισε ο Πρόεδρος της Ελλάδας, «θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναδείξουμε, στους ταραγμένους καιρούς μας όπως προείπα, πόσον οι αρχές και οι αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας μπορούν και πρέπει να εμπνεύσουν τους λαούς του κόσμου και τους ηγέτες του ως προς την ανάγκη επικράτησης του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ειρήνης κατά την λήψη κάθε σημαντικής απόφασης για το μέλλον καθενός λαού και εν τέλει ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «η επίσκεψή σας αυτή μου δίνει εκ νέου την ευκαιρία, όπως το έπραξα και κατά την συνάντησή μας στην Μόσχα, να αναδείξω το πόσο κρίσιμη είναι η στενή και ειλικρινής συνεργασία Ρωσίας, ΗΠΑ, και Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να τερματισθεί, οριστικώς και ουσιαστικώς, ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στη Συρία».

Διότι, πρόσθεσε, «μόνον η έκβαση αυτή μπορεί να οδηγήσει αφενός στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος υπό όρους που σέβονται στο ακέραιο την αξία του ανθρώπου».

Και αφετέρου, είπε, «στην πλήρη εξάλειψη της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας του ISIS, η οποία ενσαρκώνει την νέα, αποτρόπαιη, βαρβαρότητα δοθέντος ότι οι εκφραστές της διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Διαβεβαίωσε τον Ρώσο Πρόεδρο ότι «η εδώ παρουσία σας αποτελεί το επιστέγασμα και την κορύφωση της ειλικρινούς, διαχρονικής, και άκρως δημιουργικής σε διεθνές επίπεδο, φιλίας των κρατών και των λαών μας».

Στην αντιφώνησή του ο Ρώσος Πρόεδρος ευχαρίστησε όλη την ηγεσία του ελληνικού κράτους για την πρόσκληση.

«Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς, και αυτό σχετίζεται και με την οικονομία και με ζητήματα διεθνούς ασφάλειας», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, να τα εξετάσουμε, να ψάξουμε λύσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν «δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν την ευκαιρία έχουμε εδώ στην Ελλάδα, όντως μια χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, πνευματικές παλιές σχέσεις. Κατά την επίσκεψή σας στη Ρωσία, ανακοινώσαμε την έναρξη του αφιερωματικού έτους Ρωσίας Ελλάδας. Και μπορούμε τώρα να δούμε πως προχωρούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους αυτού».

«Όπως πολύ σωστά επισημάνατε τώρα έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων και σε εσάς προσωπικά και στην ελληνορθόδοξη εκκλησία και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο γιατί υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιον Όρος, ανέφερε.

«Για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπολογίσαμε ότι οι Ρώσοι μοναχοί βρίσκονται εκεί περίπου 1.000 χρόνια. Οι ημερομηνίες ίσως δεν είναι σημαντικές. Σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες» προσέθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Σημείωσε ακόμη ότι «να συζητήσουμε φυσικά και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Αυτά πιο αναλυτικά θα τα συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε λίγο».

Υπάρχουν, είπε, «γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Τον μήνα Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%».

«Θα θέλαμε να προχωρήσουμε έτσι και σε άλλους τομείς», ανέφερε, λέγοντας καταληκτικά ότι . «νομίζω τώρα είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:37

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.