Στην Αθήνα αύριο ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν

Στην Αθήνα φθάνει αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου για επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες συνεργασίας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναμένεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 15.30 το μεσημέρι, όπου θα γίνει δεκτός εκ μέρους της κυβέρνησης στο πλαίσιο ανεπίσημης τελετής υποδοχής από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 16.30. Στις 17.00 ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών καθώς και η υπογραφή συμφωνιών, πριν οι κ.κ. Πούτιν και Τσίπρας κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αμέσως μετά ο Ρώσος Πρόεδρος και η συνοδεία του θα μεταβούν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο όπου θα παραστούν σε εκδήλωση παρουσία και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο το πρωί, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη όπου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα τον υποδεχτεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο Ρώσος Πρόεδρος και η συνοδεία του θα μεταβούν στη συνέχεια στο Άγιο Όρος όπου στις Καρυές θα γίνει επισήμως δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν, η ελληνική και η ρωσική πλευρά θα υπογράψουν συμφωνίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η συμφωνία συνεργασίας των ΕΛΠΕ με το ρωσικό πετρελαϊκό όμιλο Rosneft, την οποία επιβεβαίωσε από την Μόσχα ο Ρώσος προεδρικός ακόλουθος Γιούρι Ουσάκοφ. Η συμφωνία αφορά στην προμήθεια με αργό πετρέλαιο των ΕΛΠΕ από τη Rosneft και την προμήθεια της Rosneft από τα ΕΛΠΕ με διυλισμένα προϊόντα, κυρίως αποπληρώνοντας έτσι ένα μέρος ή το σύνολο των προμηθειών αργού.

Επίσης θα υπογραφεί συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση του ελληνικού Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και του αντίστοιχου ρωσικού φορέα που θα αφορά κυρίως την ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο σε θέματα Ανανεώσιμων πηγών όσο και σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας δημοσίευσε άρθρο στην ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή» στο οποίο σημειώνει ότι η Ρωσία παραμένει ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Αθήνα και ότι η Μόσχα υπολογίζει πάντα στις σχέσεις με την Ελλάδα και επιθυμεί να ενισχυθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες για να ενισχυθεί και η εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Κάνει αναφορά επίσης και στο ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και χαρακτηρίζει τις «φιλικές ρωσοελληνικές σχέσεις» κοινή κληρονομιά και σταθερή βάση για μια πολλά υποσχόμενη εταιρική σχέση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος ήταν το 2007 στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Η επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο 27 και 28 Μαΐου αποτελεί την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου σε χώρα της ΕΕ εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:37

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.