Κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα για διήμερο συλλαλητήριο

Στην Αθήνα μεταβαίνουν από νωρίς το πρωί σήμερα απ’ όλη την Ελλάδα χιλιάδες αγρότες για να συμμετάσχουν σε διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο) συλλαλητήριο εναντίον των προτεινόμενων από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων στο αγροτικό.

Ελληνικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «πολιορκία της Αθήνας», καθώς αναμένονται στην πρωτεύουσα αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα που έχουν στηθεί εδώ και περίπου 10 μέρες σε εθνικούς και περιφερειακούς κόμβους της επικράτειας. Τα μπλόκα, όπως ανακοινώθηκε από τις συντονιστικές επιτροπές των αγροτών, θα διατηρηθούν στα σημεία που είναι.

Ήδη κατέπλευσαν χθες βράδυ με τρία πλοία στον Πειραιά περίπου 3000 αγρότες από την Κρήτη, οι οποίοι προανήγγειλαν ότι κατά τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας θα κάνουν κατάληψη του κτιρίου.

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) έχει ήδη στήσει τρεις ζώνες ελέγχου σε πύλες εισόδου στην Αθήνα, ώστε να εμποδίσει αγρότες από το να εισέλθουν στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους. Τα σημεία αυτά, που ενδέχεται να αυξηθούν, είναι στα διόδια Ελευσίνα στον δρόμο Αθηνων-Κορίνθου, στα διόδια Αφιδνών στην είσοδο της Αθηνών-Θεσσαλονίκης, και στην Αττική Οδό στο Κορωπί. Το κέντρο της Αθήνας, και ιδίως η περιοχή γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, αυτές τις δύο ημέρες θα είναι απροσπέλαστο.

Η κυβέρνηση, έχοντας προειδοποιήσει τους αγρότες να μην κατέλθουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους «διότι υπάρχουν νόμοι σε αυτήν τη χώρα», δηλώνει ότι παραμένει στο τραπέζι η ανοικτή πρόσκληση του Πρωθυπουργού να δεχτεί αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να εμπλακεί σε συζήτηση μαζί τους από μηδενική βάση, όπως ζητούν εκείνοι.

Βασικό αίτημα των αγροτών είναι να αποσυρθεί εντελώς το προταθέν νομοσχέδιο, να καταργηθεί η φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ, να μην επιβληθεί ειδικός φόρος στο κρασί και στο τσίπουρο, το πετρέλαιο κίνησης να τους παρέχεται δωρεάν, να μην ισχύσει, όπως ζητούν και οι δανειστές, επανακαθορισμός του ποιος μπορεί να χαρακτηριστεί «αγρότης/αγρότισσα», και τέλος αποτροπή κατάσχεσης πρώτης-δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στο διήμερο αγροτικό συλλαλητήριο εναντίον του Ασφαλιστικού θα συμμετάσχουν και όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι. Ήδη έχει δηλώσει τη συμμετοχή της η ΑΔΕΔΥ (το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων) ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:23

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.