Κατάσχεση παράνομου φορτίου τσιγάρων στην Ελλάδα με συνδρομή κυπριακών αρχών

33 εκατομμύρια παράνανομα τσιγάρα κατασχέθηκαν στην Ελλάδα σε επιχείρηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF), σε συνεργασία με τις ελληνικές και κυπριακές αρχές .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του OLAF, αυτή ήταν η μεγαλύτερη από πέντε επιχειρήσεις που διενήργησε το Ευρωπαϊκό Γραφείο μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 75 εκ. τσιγάρα σε Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία και Ισπανία.
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ευρωπαϊκά τσιγάρα που είχαν νόμιμα εξαχθεί προς την Ασία και κατέληξαν πίσω στην Ευρώπη, αυτή τη φορά όμως παράνομα.
«Χάρη στη στενή συνεργασία με την Ελληνική Γενική Γραμματεία κατά της διαφθοράς (AFCOS), τα Ελληνικά και τα Κυπριακά Τελωνεία, 33 εκατομμύρια τσιγάρα κατασχέθηκαν στα τέλη του Ιανουαρίου» στο Αιγαίο, αναφέρεται.
Προστίθεται ότι είχε προηγηθεί μια ακόμη επιχείρηση κατάσχεσης σχεδόν 21 εκ. τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κατασχεθέντων τσιγάρων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια αυτών των 2 πρόσφατων επιχειρήσεων, πάνω από 55 εκ.
«Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της OLAF στο νέο έτος είναι συνέχεια των εντυπωσιακών της αποτελεσμάτων, όπου κατασχέθηκαν πάνω από 600 εκατομμύρια τσιγάρα», αναφέρεται.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα τσιγάρα δεν είχαν δηλωθεί ως τέτοια, αλλά όπως πολύ συχνά γίνεται ήταν κρυμμένα μεταξύ άλλων εισαγόμενων προϊόντων, όπως κουβέρτες, γυαλιά ηλίου και κεραμικά.
Αν και οι περισσότερες κατασχέσεις αυτού του μήνα έλαβαν χώρα σε λιμάνια, οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν διαφορετικές διαδρομές για να διαπράττουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πληροφορίες της OLAF οδήγησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και ενός στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, οι οποίοι, ταξιδεύοντας από την Ουκρανία, μετέφεραν παράνομα 150.000 τσιγάρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:39

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.