Τσελίκ προς Ελλάδα: Δίνουμε απάντηση στο πεδίο της δράσης σε όσους φεύγουν από το τραπέζι

Δίνουμε την απάντησή μας στο πεδίο της δράσης σε όσους εγκαταλείπουν το τραπέζι των διαρπαγματεύσεων, δηλώνει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ κατηγορώντας την Ελλάδα ότι ασκεί πολιτική εκφοβισμού εναντίον της Τουρκίας. 

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι ‘“δεν έχουν κανένα νόημα οι λεγόμενες απειλές εναντίον της Τουρκίας. “Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο της δράσης. Η στάση του Προέδρου μας είναι καθαρή. Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Τουρκία με  εκφοβισμός και η επιβολή”.
 
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει ακόμη ότι θέλουν ασφάλεια και ευημερία στην περιοχή όπως και στη χώρα τους στη βάση της αρχής του Ατατούρκ για ‘ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο”. “Δεν επιδιώκουμε τη δική μας ασφάλεια και ευημερία μέσα από την αδυναμία και μη ασφάλεια των γειτόνων μας. Θέλουμε ευημερία και ασφάλεια για όλους”.
 
Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ακόμη ότι ¨για εκείνους που θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματά τους με την Τουρκία στο τραπέζι, η Τουρκία είναι ένα κράτος με υψηλή διαπραγματευτική δυνατότητα. Όσο για εκείνους που αντί για την διπλωματία παράγουν απειλές, η Τουρκία είναι ένα κράτος πολύ ισχυρό για να προστατεύει τα δικαιώματά της”.
 
Όπως αναφέρει “η φιλία μας είναι πολύτιμη, είμαστε πάντα υπέρ της παραγωγής ‘win win’αποτελεσμάτων με τους φίλους μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όσο για εκείνους που φεύγουν από το τραπέζι και καταφεύγουν σε επιμονές πάντοτε τους δίνουμε την απάντησή μας στο πεδίο της δράσης”.
 
Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ προσθέτει ότι “ο Πρόεδρός μας δηλώνει σε εκείνους που θέλουν να λύσουν τα προβλήματα διά της διπλωματίας ότι είμαστε έτοιμοι λέγοντας ότι ΄ποτέ δεν θα είμαστε η πλευρά που θα εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων’. “Αντί αυτού, δεν έχουμε να δώσουμε ούτε ένα βότσαλο ούτε μια σταγόνα νερό σε αυτούς που καταφεύγουν σε απειλές”. 
 
Ο Τούρκος αξιωματούχος, “είμαστε το πιο αποφασισμένο έθνος στον κόσμο όσον αφορά τη υφαλοκρηπίδα μας, την γαλάζια πατρίδα μας και την εναέρια πατρίδα μας. “Γι' αυτούς που θέλουν τραπέζι διαπραγματεύσεων είμαστε το καλύτερο κράτος για διαπραγμάτευση. Αλλά γι αυτούς που επιδιώκουν την επιβολή δεν κάνουμε υποχωρήσεις. Στο πλαίσιο αυτών των αρχών λέμε ‘ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο’”.
 
Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:18

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.