Δεν υποκύπτουμε σε εκφοβισμούς και απειλές της Τουρκίας, είπε η Κ. Σακελλαροπούλου από το Καστελλόριζο

Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν υποκύπτει σε εκφοβισμούς και απειλές της Τουρκίας, αλλά επιδιώκει τον διάλογο υπό την προϋπόθεση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, εξέφρασε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την επίσκεψή της σε σκάφη του Λιμενικού και την Πυραυλάκατο «Μυκόνιος».

Επισημαίνοντας ότι η χώρα διανύει μια κρίσιμη συγκυρία, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας έχουν προκαλέσει πρωτοφανή ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ένταση με αποδέκτη όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς απειλείται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή».

Όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα ακολουθεί τον δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου, σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους της, οι οποίοι, όπως ανέφερε η ίδια, «δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους».

«Δεν υποκύπτουμε σε απειλές, ούτε σε εκφοβισμούς. Ο πατριωτισμός και η αυταπάρνηση των κατοίκων του ακριτικού μας νησιού είναι παράδειγμα για όλους μας», τόνισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «η άμεση αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική συζήτηση, στη βάση του διεθνούς δικαίου».

«Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική, για το κοινό συμφέρον όλων των λαών της περιοχής. Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν απειλεί κανέναν, αλλά είναι ανοικτή πάντα στον διάλογο, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι σχέσεις καλής γειτονίας και οι κανόνες διεθνούς δικαίου», ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου.

Τέλος, χαρακτήρισε ως θετικό βήμα τη μη ανανέωση της τουρκικής NAVTEX για το Ορούτς Ρέις στην περιοχή. «Επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η επάνοδος στην ηρεμία και την ομαλότητα», κατέληξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη με πλωτό σκάφος του Λιμενικού στη νήσο Ρω, όπου κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της Δέσποινας Αχλαδιώτη (Κυρά της Ρω).

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:49

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.