Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %11 %497 %2020 %13:%Ιουλ

Μεγάλη προσβολή που πρέπει να έχει ανάλογη απάντηση, είπε ο Σ. Πέτσας για την Αγιά Σοφιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Μία τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Το θέμα της Αγιάς Σοφιάς είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση» είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων» και τόνισε ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία.

«Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο». Όπως είπε ο κ.Πέτσας «η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO», υπογράμμισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και κάλεσε την Άγκυρα να καταλάβει πως για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ