Ο Ερντογάν ματαίωσε το lockdown για το Σαββατοκύριακο

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως, μετά τις αντιδράσεις των πολιτών, αποφάσισε να ακυρώσει το lockdown που επρόκειτο να επιβληθεί το σαββατοκύριακο, όμως προειδοποίησε ότι αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα.

Χθες, Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως το σαββατοκύριακο οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους σε 15 πόλεις ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού, συνεχίζοντας την τουρκική πολιτική να επιβάλλεται lockdown τα σαββατοκύριακα.

Σε μια σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως η κυβέρνηση έπρεπε να επιβάλει το lockdown επειδή τα καθημερινά νέα κρούσματα της Covid-19 αυξήθηκαν από περίπου 700 σε σχεδόν 1.000.

«Ωστόσο οι αντιδράσεις που είχαμε από τον λαό μας, μας έκαναν να επανεκτιμήσουμε την απόφαση» και το lockdown ανακαλείται, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:43

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.