Eίκοσι νεκροί από την τροπική καταιγίδα Αμάντα, κινείται προς Μεξικό

Οι καταρρακτώδεις βροχές που συνόδευαν την τροπική καταιγίδα Αμάντα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στην Κεντρική Αμερική, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Η Αμάντα κινείται τώρα βόρεια προς το Μεξικό και υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε κυκλώνα.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχουν καταγραφεί στο Ελ Σαλβαδόρ: μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 15 και οι αγνοούμενοι 7. Εκατοντάδες σπίτια και δρόμοι καταστράφηκαν, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας.

Η Καρολίνα Ρεσίνος, σύμβουλος του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε, είπε ότι μέσα σε πολύ λίγες ώρες έπεσε στη χώρα βροχή ίση με το 10% όλων των ετήσιων βροχοπτώσεων.

Ο Πρόεδρος Μπουκέλε κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 15 ημέρες. Στη Γουατεμάλα έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα 9χρονο αγόρι. Στην Ονδούρα οι νεκροί είναι τρεις. Οι δύο από αυτούς ήταν αδέλφια, το αυτοκίνητο των οποίων παρασύρθηκε από τα νερά ενός ποταμού.

 

Πηγή ΚΥΠΕ ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:49

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.