Eξομολόγηση Μπάιντεν για τους 100.000 νεκρούς Αμερικανούς

Μια συγκλονιστική προσωπική εξομολόγηση ήταν το τηλεοπτικό μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τζο Μπάιντεν, με αφορμή το ζοφερό ορόσημο των 100.000 Αμερικανών ζωών που χάθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού. «Το έθνος θρηνεί μαζί σας» δήλωσε στους πενθούντες ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία. 

«Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία μας τόσο σκοτεινές, τόσο συγκλονιστικές, που μένουν για πάντα σταθερά σε κάθε μια από τις καρδιές μας ως συλλογική θλίψη. Σήμερα είναι μία από αυτές τις στιγμές. 100.000 ζωές έχουν χαθεί τώρα από αυτόν τον ιό» σημείωσε. 

Ο Μπάιντεν, μιλώντας από το σπίτι του στο Ντελαγουέρ, ανακάλεσε τη δικές του οικογενειακές τραγωδίες, θέλοντας να καταδείξει στις οικογένειες των θανόντων ότι αντιλαμβάνεται τι περνάνε. '

Η πρώτη γυναίκα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, και η κόρη του, βρέφος, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα το 1972. Ο γιος του Μπάιντεν Μπο πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015, σε ηλικία 46 ετών. 

«Νομίζω ότι ξέρω τι νιώθετε… Νιώθετε σα να σας ρούφηξε μαύρη τρύπα στο μέσον του στήθους σας. Eίναι ασφυκτικό. Η καρδιά σας έχει ραγίσει, και δεν υπάρχει τίποτε άλλο από ένα συναίσθημα κενού εκεί».

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σκοτώσει πάνω από 100.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά και οι Αμερικανοί ξαναβγαίνουν στους δρόμους έπειτα περισσότερους από δύο μήνες καραντίνας. 

Πηγή: Skai.gr

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:53

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.