Ισπανία-κορονοϊός: Παραλίες και πάρκα άνοιξαν στη Βαρκελόνη

Οι πλαζ της Βαρκελόνης, που ήδη άνοιγαν για άθληση νωρίς το πρωί από δεκαημέρου, είδαν από χθες Τετάρτη, τους περιπατητές να επιστρέφουν σε αυτές, χάρη σε μια νέα ελαφρά χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στην πόλη που επλήγη σοβαρά από την επιδημία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας ξανάνοιξε επίσης πάρκα όπως το διάσημο Πάρκο Γκουέλ που σχεδίασε ο Καταλανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί και το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες.

Όπως και η πρωτεύουσα Μαδρίτη, η Βαρκελόνη (βορειοανατολική Ισπανία) δεν έχει λάβει ακόμη άδεια από την κυβέρνηση για να περάσει στην πρώτη φάση άρσης των μέτρων περιορισμού που ξεκίνησε στις 11 Μαΐου και που είναι πραγματικότητα για το 70% των Ισπανών.

Όμως, καθώς η επιδημία του κορονοϊού έχει επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα, ο Δήμος της πόλης έδωσε λίγη παραπάνω ελευθερία στους Βαρκελονέζους επιτρέποντάς τους από χθες να ξαναπάνε στις πλαζ και στα πάρκα για περπάτημα.

Από τις 8 Μαΐου, οι πλαζ ήταν ανοικτές μόνο από τις 6 έως τις 10 το πρωί για ατομική αθλητική άσκηση (κολύμβηση, κωπηλασία, τζόγκινγκ...).

Στο εξής, θα είναι ανοικτές επίσης από τις 06:00 έως τις 20:00 για τους περιπατητές. Όσο για τα πάρκα, θα είναι ανοικτά από τις 10:00 έως τις 21:00 για περπάτημα ή άθληση.

Όμως «το κολύμπι για ψυχαγωγία, η ηλιοθεραπεία στην παραλία ή η ομαδική άθληση απαγορεύονται», υπενθύμισε η τοπική αστυνομία στο Twitter, καθώς η πλήρης επαναλειτουργία των πλαζ στη χώρα προβλέπεται κατά την τελευταία φάση της άρσης των μέτρων περιορισμού.

Ένα σχετικό μήνυμα μεταδιδόταν κάθε τόσο από μεγάφωνα που είχαν εγκατασταθεί στις παραλίες αλλά αγνοήθηκε προφανώς από πολλούς πολίτες, με ζευγάρια να κάνουν ηλιοθεραπεία ξαπλωμένα στην παραλία ή πίνοντας έναν καφέ πάνω στην άμμο, όπως διαπίστωσε σήμερα το πρωί το Γαλλικό Πρακτορείο. Κάποιοι αστυνομικοί που περιπολούσαν εκεί δεν επενέβησαν ωστόσο.

«Είναι δυο μήνες τώρα που δεν μπόρεσα να δω τη θάλασσα και πρότεινα σε μια συνάδελφο να έρθουμε εδώ κάποια στιγμή να δούμε τη θάλασσα πριν πάμε στη δουλειά (...) Μας έλειψε πολύ ο ήχος των κυμάτων, λίγο περπάτημα στην πλαζ», εξήγησε η Ελένα Πράδες, μια 43χρονη ψυχολόγος, που κάθεται στην άμμο φορώντας μάσκα, όπως και η συνάδελφός της.

Η Ισπανία είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες στον κόσμο από την πανδημία με σχεδόν 28.000 θανάτους. Η πολύ προσεκτική κατά φάσεις διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

 

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:06

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.