Τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας και στους 81 νομούς της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου που είναι η μουσουλμανική εορτή του Μπαϊράμ η οποία ακολουθεί το Ραμαζάνι, τον μήνα νηστείας.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορά της εντελώς για χρόνια, τερματίζοντας την καθημερινότητα μέχρι να τελειώσει η επιδημία. “Θα διοργανώσουμε ξανά τη ζωή μας με βάση την πραγματικότητα της επιδημίας. Ούτε στη χώρα μας, ούτε στον κόσμο δεν θα είναι τίποτα το ίδιο όπως πριν μερικούς μήνες. Είμαστε υποχρεωμένοι να να συνεχίσουμε τη ζωή μας με βάση μια νέα τάξη πραγμάτων με προτεραιότητα τα μέτρα. Χαρακτηρίζουμε την νέα περίοδο ως ‘ελεγχόμενη κοινωνική ζωή’”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι “θα μετατρέψουμε σε συνήθεια τη χρήση της μάσκας, θα κρατούμε απόσταση μεταξύ μας τουλάχιστον 1,5-2 μέτρα στα μέσα συγκοινωνίας και σε κάθε τομέα της ζωής μας, θα πλένουμε τα χέρια μας με κάθε ευκαιρία. Το τρίπτυχο της μάσκας, της απόστασης και της καθαριότητας πλέον θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας”.
 
Μέτρα επιστροφής στην κανονικότητα
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι από αύριο τα μεσάνυχτα που θα αρθεί η τελευταία 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιτραπεί σε όσους πολίτες επιθυμούν να πάνε στην Μαύρη Θάλασσα για συγκομιδή τσαγιού να το πράξουν. Ανάμεσα στα μέτρα για επιστροφή στην κανονικότητα είναι και το άνοιγμα των τζαμιών την Παρασκευή 29 Μαΐου ωστόσο είπε ότι η προσευχή θα επιτρέπεται στη βάση κάποιων κανόνων τους οποίους θα ανακοινώσει η νομαρχία και η διεύθυνση θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας. Από τον Ιούνιο θα επιτραπούν και πάλι υπό κάποιους όρους οι επισκέψεις στις φυλακές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την απόφασή να τερματιστεί η φετινή σχολική χρονιά και να ανοίξουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο τα νηπιαγωγεία και τα γηροκομεία θα ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου.

Συρία και Λιβύη
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε όσους “όσοι είναι εναντίον της Τουρκίας στο θέμα της Συρίας και της Λιβύης να επαναθεωρήσουν το συντομότερο τη στάση τους.

“Ευχόμαστε αυτοί που είναι στο πλάι των ενάντια στην Τουρκία τρομοκρατών των οποίων ακόμη τα χέρια τους είναι αιματοβαμμένα και που είναι δίπλα στους δικτάτορες οι οποίοι δολοφονούν τον ίδιο τους τον λαό, να δουν το συντομότερο τις πραγματικότητες”, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι “κανένα πρόγραμμα στον κόσμο ή στην περιοχή μας το οποίο αποκλείει την Τουρκία δεν έχει καμιά δυνατότητα επιτυχίας, λέγοντας ότι “από τα Βαλκάνια στην Μεσόγειο, από την βόρειο Αφρική μέχρι την νότιο Ασία μπορεί κανείς να δει παραδείγματα αυτής της πραγματικότητα”.

Για την αυριανή εθνική εορτή της 19ης Μαΐου, 101η επέτειο της απόβασης Κεμάλ Ατατούρκ  στη Σαμψούντα του Πόντου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στις 19.19 όλα τα στάδια στης χώρας θα φωτιστούν και θα ακούγεται ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Κάλεσε μάλιστα τον τουρκικό λαό να βγει στα παράθυρα και τα μπαλκόνια των σπιτιών του για τον εθνικό ύμνο.


Πηγή:(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:09

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.