Φόβοι για τρεις χιλιάδες θανάτους την ημέρα στις ΗΠΑ, μέχρι τέλη Μαΐου

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, που έσπευσαν να επιτρέψουν την επανεκκίνηση αρκετών κλάδων της οικονομίας, έχει επιδεινώσει δραματικά τις προβλέψεις των διαφόρων μοντέλων που χρησιμοποιούνται στην πανδημία του κορωνοϊού. Το έγκυρο Ινστιτούτο Μετρήσεων Υγείας και Αξιολόγησης, του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προβλέπει πλέον τουλάχιστον 134.000 θανάτους από τον ιό, ενώ μέχρι τις 13 Απριλίου μιλούσε για 60.000. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του Λευκού Οίκου, τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι την 1η Ιουνίου ο αριθμός των θανάτων θα φτάσεις τους 3.000 ημερησίως, αριθμός μεγαλύτερος κι από την κορύφωση της πανδημίας προ 15νθημέρου, όταν οι θάνατοι κυμαίνοντας στους 2.000 την ημέρα.
 
Την Κυριακή, η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, δρ. Ντέμπορα Μπίρξ, είπε ότι το αρχικό σενάριο που προέβλεπε 100-240 χιλιάδες θανάτους υπό την προϋπόθεση πως θα τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν έχει αλλάξει.
 
Ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε χθες στα 1,2 εκατομμύρια, με τους θανάτους στους 69.611. Μόλις 187.000 έχουν ανανήψει από την αρχή της πανδημίας και 954.819 παραμένουν ασθενείς, εκ των οποίων οι 16.043 σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση.
 
Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με 327.374 κρούσματα και 24.994 θανάτους, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο παρουσίασε χθες τις τέσσερις φάσεις επανεκκίνησης της οικονομίας στην πολιτεία, μετά τις 15 Μαΐου – ημερομηνία που λήγουν τα περιοριστικά μέτρα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς όλα εξαρτώνται από την μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων, προειδοποιώντας ότι και στην πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918, η δεύτερη φάση της ήταν πιο θανατηφόρα από την πρώτη.
 
Η επανεκκίνηση θα ξεκινήσει σε κομητείες της πολιτείας με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων – στα βόρεια – και από οικονομικούς κλάδους όπως η οικοδομή, η μεταποιητική βιομηχανία και καταστήματα λιανικής. Στη δεύτερη φάση, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τα μεσιτικά γραφεία και τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, στην τρίτη φάση τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία και στην τέταρτη οι χώροι ψυχαγωγίας και διασκέδασης και τα σχολεία.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:26

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.