Τούρκοι ειδικοί:Προετοιμαστείτε να μείνετε σπίτι για μακρύ χρονικό διάστημα

“Προετοιμαστείτε να μείνετε για πολύ μακρύ διάστημα στο σπίτι, αυτή η διαδικασία μπορεί να παραταθεί λίγο, προσπαθήστε να είστε ευτυχισμένοι στο σπίτι”, δηλώνει ο καθηγητής Τεβφίκ Οζλού, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.

Ο επιστήμονας δηλώνει πως είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες δύο- τρεις εβδομάδες/ “Ας μη βγούμε από το σπίτι, στην Κίνα παρατηρήθηκε πτώση στους δύο μήνες, η Τουρκία δεν ήρθε σε εκείνο το σημείο, είμαστε στην περίοδο της ανόδου. Φαίνεται να υπάρχει ραγδαία αύξηση. Τα νέα μέτρα μπορεί να είναι ωφέλιμα”, ανέφερε.

Και ο καθηγητής, μέλος επίσης της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας δρ Μεχμέτ Τζεϊχάν δηλώνει πως “αν περιμένουμε μια βδομάδα για μέτρα θα είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με τα διπλά κρούσματα”, προσθέτοντας ότι “μέσα σε έξι μέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα”.

Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε νομούς

Από την πλευρά του πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Ισμαήλ Τζινέλ δήλωσε ότι για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα μέτρα, προσθέτοντας ότι “ενδέχεται, ίσως όχι σε ολόκληρη την Τουρκία, αλλά στους πέντε νομούς όπου υπάρχουν περισσότερα κρούσματα”.

Οι νομοί με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Άγκυρα, το Ικόνιο και το Κοτζάελι. “Σιγά σιγά τα νοσοκομεία και τα ΜΕΘ γεμίζουν. Με ένα ελιγμό γίνεται προετοιμασία για ένα πιθανό μεγάλο κύμα. Προστίθενται νέα κρεβάτια εντατικής θεραπείας, σχεδιάζεται το άνοιγμα νέων νοσοκομείων. Μόνο που είναι άγνωστο ποια θα είναι η διάσταση του νέου κύματος και που θα φτάσει το σημείο peak. Στη Γαλλία πέθαναν 1400 άτομα σε μια μέρα. Υπάρχει πιθανότητα για δεύτερο κύμα”, ανέφερε.

Ο καθηγητής Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε ότι περιμένει να αρχίσει η μείωση κρουσμάτων τον Μάιο. “Το σημαντικό είναι με πόσους ασθενείς θα έχουμε να ασχοληθούμε όταν υπάρξει κορύφωση. Ενδέχεται η κορύφωση να γίνει προς το τέλος Απριλίου”, ανέφερε. Πρόσθεσε πως “είτε βρεθεί είτε όχι εμβόλιο θα απαλλαγούμε από τη νόσο”, ενώ σημείωσε πως “η Τουρκία δεν ήταν απροετοίμαστη όπως η Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία”.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.