Κίνα: 30 νέα κρούσματα, μικρή αύξηση από προηγούμενο απολογισμό

Τριάντα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο στην ηπειρωτική Κίνα, σε μια άνοδο από 19 που είχαν καταγραφεί μια μέρα νωρίτερα, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των αποκαλούμενων εισαγόμενων κρουσμάτων και οι περιπτώσεις μεταδόσεων στο εσωτερικό της χώρας, δείχνοντας τις δυσκολίες εξάλειψης της επιδημίας.

Η εθνική επιτροπή υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως 25 από τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες είναι άνθρωποι που εισήλθαν στη χώρα, έχοντας ταξιδέψει στο εξωτερικό. Μια μέρα νωρίτερα, οι περιπτώσεις αυτές ήταν 18.

Από την έναρξη της επιδημίας, στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί 81.669 μολύνσεις, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.329.

Παρόλο που τα κρούσματα σε καθημερινή βάση έχουν μειωθεί δραματικά μετά την κορύφωση της επιδημίας τον Φεβρουάριο, όταν εκατοντάδες νέες λοιμώξεις καταγράφονταν κάθε μέρα, οι αρχές εξακολουθούν να μην μπορούν να σταματήσουν εντελώς νέες μολύνσεις, παρά την επιβολή δραστικών μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας.

Τα εισαγόμενα κρούσματα και οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, που είναι φορείς του ιού και μπορεί να τον μεταδώσουν σε άλλους χωρίς να παρουσιάσουν οι ίδιοι συμπτώματα, έχουν γίνει μεταξύ των κύριων ανησυχιών των κινεζικών αρχών τις τελευταίες εβδομάδες. Η χώρα έχει κλείσει τα σύνορά της σχεδόν σε όλους τους αλλοδαπούς καθώς ο ιός εξαπλώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο η πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι Κινέζοι υπήκοοι που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Το Πεκίνο έχει ωθήσει τις τοπικές αρχές να εντοπίζουν και να απομονώνουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Η επιτροπή υγείας ανέφερε ότι 47 νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις καταγράφηκαν στην ηπειρωτική χώρα χθες Σάββατο, σε σύγκριση με 64 την προηγούμενη ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.