Βρετανία: Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα Ντένις

Σημαντικά προβλήματα άφησε σε πολλές περιοχές της Βρετανίας στο πέρασμά της, το Σαββατοκύριακο, η καταιγίδα Ντένις.

Η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 145 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μέσα σε 48 ώρες έπεσε ποσότητα βροχής που αντιστοιχεί σε βροχόπτωση ενός μήνα και πλέον υπό κανονικές συνθήκες.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν εκτεταμένες πλημμύρες με αριθμό ρεκόρ επισήμων προειδοποιήσεων και συναγερμών για πλημμύρες από τις αρμόδιες αρχές, συνολικά πάνω από 600.
Παρά το γεγονός ότι η καταιγίδα πέρασε, εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες, καθώς πολλοί ποταμοί έχουν υπερχειλίσει.
Η στάθμη του ποταμού Γουάι στην Ουαλία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, με τις αρμόδιες αρχές να προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει το θάνατο ενός άνδρα ηλικίας περίπου 60 ετών, ο οποίος το πρωί της Κυριακής έπεσε στον ποταμό Τόου στη νότια Ουαλία.
Στο Μπρίστολ μικροτραυματισμούς υπέστησαν οι ένοικοι πολυκατοικίας όταν δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω στο κτίριο.
Κατά τη διάρκεια της Κυριακής οι αρχές κήρυξαν συναγερμό σε τέσσερις περιοχές της χώρας λόγω πλημμυρών, στη νότια Ουαλία, στο Χέρφορντσιρ, στο Γουόρστεσιρ και στο Σρόπσιρ.
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει καλέσει τους κατοίκους των πιο ευάλωτων περιοχών να είναι σε εγρήγορση, προειδοποιώντας για τη συνέχιση των επικίνδυνων συνθηκών μέσα στην εβδομάδα.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιούστις, απέρριψε τις κατηγορίες πολιτών ότι η Κυβέρνηση ολιγώρησε μην έχοντας προβεί στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.
Για τη στήριξη των πλημμυροπαθών κινητοποιήθηκε και ο στρατός, ενώ για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο μετά από το προηγούμενο κατά το οποίο η χώρα επλήγη από την Καταιγίδα Κιάρα, εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:51

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.